Fire of Love


"Minä, Katia ja tulivuoret. Se on rakkaustarina". Näin toteaa dokumenttielokuvan toinen päähenkilö Maurice Krafft vaimostaan ja heidän yhteisestä intohimostaan, tulivuorista. Voisin todeta, että kyseessä oli täysin ainutlaatuinen rakkaus. 

Fire of Love on vuoden 2022 amerikkalais-kanadalainen dokumenttielokuva vulkanologipariskunnasta Katia ja Maurice Krafftista, jotka pyhittivät elämänsä tulivuorten tutkimiselle. Onkin uskomaton sattuma miten nämä kaksi löysivät toisensa, sillä muita vastaavanlaisia pariskuntia ei tiedetä. Katia ja Maurice, joita kutsutaan myös tulivuorijuoksijoiksi, kiinnostuivat vulkanologiasta, koska pettyivät ihmiskuntaan. Uteliaisuus ja valtavan suuri intohimo olivat pelkoa vahvempia. Pariskunta koki ottavansa laskelmoidun riskin tehdessään lähitutkimusta ja videomateriaalin perusteella on selvää, että he todella olivat hyvin rohkeita, mutta omien sanojensa mukaan sinut mahdollisen kuoleman kanssa.

Fire of Love sisältää paljon upeaa kuva- ja videomateriaalia ja on sykähdyttävän kaunista katsottavaa. On hienoa voida kokea tulivuorenpurkaus näin läheltä, vaikka toki tuhojen näkeminen on myös järkyttävää. Elokuva toimii innoittajana ja katsoja saa mielenkiintoista tietoa esimerkiksi siitä mikä on punaisen ja harmaan tappajatulivuoren ero. Ohjaaja Sara Dosa on onnistunut koostamaan Krafftien kuvaamasta materiaalista upean kokonaisuuden. Iloitsen siitä, että Fire of Love on päässyt Oscareiden shortlistille dokumenttielokuvien kategoriassa eli sillä on mahdollisuus päästä kisaamaan varsinaisesta palkinnosta.

Elokuva herättää miettimään sitä miten pieni ihminen on paitsi kooltaan vaan myös eliniältään suhteessa vulkaaniseen voimaan. Ihmisen elämä on silmänräpäys verrattuna vuosituhansia vanhoihin järkälemäisiin tulivuoriin. Oli lumoavaa seurata Krafftin pariskunnan tinkimätöntä elämäntyötä ja suorastaan kadehdin heidän vimmaansa. Rakkaustarina sai täydellisen, joskin ennenaikaisen päätöksen.


    ⭐⭐⭐⭐⭐ 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival