Avatar: The Way of Water


13 vuotta odotettu jatko-osa Avatar -elokuvalle oli tottakai pakko nähdä ja koska oli tiedossa sen teknisen toteutuksen mahtavuus ja huikea visuaalisuus, oli selvää, että Avatar: The Way of Water on koettava ehdottomasti elokuvateatterissa. Jännitin sitä, miten pystyn katsomaan elokuvan käymättä vessassa välillä (minut tuntevat ymmärtävät tämän huolen), koska elokuvan kesto on reilut kolme tuntia, mutta hyvällä juomisen säännöstelyllä oli mahdollista nähdä leffa ilman vessataukoa. Vaikka elokuva on todellakin pitkä niin se ei tuntunut onneksi siltä. 

Ohjaaja James Cameron, joka tunnetaan Avatarin lisäksi muun muassa Aliens ja Titanic- elokuvista, on paitsi ohjannut myös ollut käsikirjoittamassa elokuvaa ja Cameronin kädenjälki on merkittävässä osassa Avatar-saagan luomisessa. Avatar-jatko-osia on jo suunnitteilla useita. Avatar: The Way of Waterin tarinan voisi tiivistää sanoihin perhe, kosto ja luonnon ja ihmisen välinen suhde. Elokuvan jälkeen jäi hyvin vahva ahdistuksen tunne siitä miten ihmisen julmuus, turhamaisuus ja ahneus tuhoaa luonnon monimuotoisuutta ympäriltämme ja tämä on varmasti tarkoituksellista. Uskon, että elokuva ottaa kantaa nimenomaan länsimaisten ihmisten tapaan kohdella muita kansoja, kulttuureja ja luontoa. Vahva ja herättelevä sanoma siis. Etenkin eläinten julma kohtelu tuntui itsestä hyvin vastenmieliseltä. 

Harmillisesti koin, että elokuvan juoni on kuitenkin liian yksinkertainen ja monesti nähty ja jää teknisen toteutuksen jalkoihin. Lisäksi jäin kaipaamaan ensimmäisessä elokuvassa nähtyjä "aitoja" näyttelijöitä, koska tässä kakkososassa kaikki hahmot ovat pääosin sinisiä naveja tai vihreitä metkayina -heimon jäseniä. Jostain syystä Avatar-elokuvassa viehätti juuri se muutos minkä näki ihmisestä na´viksi, mutta nyt toki tarinaa vietiin eteenpäin ja katsojille esiteltiin uusi veden äärellä asuva heimo. 

Elokuvassa jatkavat tutut näyttelijät Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver ja pahiksena Stephen Lang alias Miles Quaritch. Lisäksi mukaan oli saatu aina yhtä upea Kate Winslet, joka on työskennellyt James Cameronin ohjauksessa viimeksi Titanic-elokuvassa. Näyttelijät ovat saaneet harjoitella vapaasukellusta elokuvaa varten ja erityisesti Winslet onnistui yllättämään kaikki pidättämällä hengitystään yli seitsemän minuutin ajan ja murskasi samalla aikaisemman Tom Cruisen hallitseman ennätyksen, joka oli yli kuusi minuuttia. Youtubesta löytää videoita, joissa näytetään miten näyttelijät näyttelevät tilassa missä ei ole käytännössä juuri mitään, koska kuvatessa ei ole käytetty esim. greenscreeniä. 

Elokuvan musiikista vastaa Simon Franglen, joka on itselleni vielä tuntematon tekijä, mutta onnistuu hienosti luomaan uutta ja tuomaan mukaan edesmenneen James Hornerin Avatar-elokuvan upean ja tunnistettavan teeman. Myös elokuvan tunnuskappale"Nothing is Lost (You Give Me Strength)" on vangitseva The Weeknd:n esittämänä. 

Jos siis haluat nähdä visuaalisesti komeaa katsottavaa ja jännittää miten Jake Sullyn perheineen käy niin kannattaa ehdottomasti kokea tämä elokuva valkokankaalta. 


                                                                                         ⭐⭐⭐⭐Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Seinen syvyyksissä (2024)