Näin The Menun kohta pari viikkoa sitten, mutta vieläkin olen aivan äimänä elämyksestä. Elokuva on sekoitus erilaisia tyylejä, mustaa huumoria, jännitystä ja ehkä hieman kauhuakin. The Menu kuuluu niihin elokuviin, joiden juonta ei voi paljastaa etukäteen, koska muuten se vesittää itse kokemuksen. Päätin olla avaamatta elokuvien tarinaa muidenkaan tulevien esittelyjen / arvioiden osalta, koska en itse halua tietää elokuvasta ennen sen näkemistä ja toisaalta tarvitseeko juonta enää kerrata elokuvan nähtyään. Menen mieluiten teatteriin ilman ennakkotietoja -ja käsitystä elokuvasta ja näin ollen ikään kuin luovun tietynlaisesta kontrollista ja olen avoin kokemukselle. 

The Menun on ohjannut Mark Mylod, joka ei ollut nimenä itselleni entuudestaan tuttu, mutta käydessäni läpi herran ansioluetteloa huomasin hänen tehneen uraa television puolella. Mylod on ohjannut esimerkiksi Game of Thronesin ja Successionin jaksoja, jotka ovat supersuosittuja sarjoja täysin ansaitusti ja joita suosittelen lämpimästi katsottaviksi. 

The Menun näyttelijäkaarti on loistavia tekijöitä täynnä. Ralph Fiennes tekee taas yhden huippuroolisuorituksen lukuisten edellisten jatkoksi (mm. Lordi Voldemort, Amon Goeth, M). Anya Taylor-Joy on noussut nopeasti yhdeksi lahjakkaimmista naisnäyttelijöistä ja on tässäkin elokuvassa suvereeni. Myös Nicholas Hoult tekee vakuuttavaa työtä ja hänelle tuntuu sopivan komedialliset roolit (esim. loistava the Great -sarjassa). 

 The Menu sijoittuu fine dining- maailmaan ja onnistuu pilailemaan sen kustannuksella ja tuomaan kerrassaan hyvin erilaisen ravintolakokemuksen katsojalle tarjottavaksi. Huomasin elokuvan aikana hymyileväni ja suorastaan hykertelin ilosta. Olisin voinut katsoa elokuvan saman tien uudestaan ja uskon, että sen yksityiskohdista saisi vielä enemmän irti toisella katsomiskerralla. Tulen varmasti ostamaan tämän upeuden omaan leffakokoelmaani. 


                                                                                                   ⭐⭐⭐⭐⭐

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival