Arvio: Häät ennen hautajaisia


(Kuva: www.episodi.fi)

Häät ennen hautajaisia on näyttelijä Kari Ketosen esikoisohjaus, syksyllä 2022 ensi-iltansa saanut komedia/draama-elokuva. Ketonen on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Leo Viirretin kanssa.

Elokuva kertoo hääsuunnittelija Joannasta (Inka Kuustonen), joka tutustuu mukavaan ja omalaatuiseen hautausurakoitsija Sakariin (Antti Luusuaniemi). Molemmilla on omat tarkoitusperänsä tapailulle ja Joannan saatua käänteentekeviä uutisia pariskunnan suunnitelmat saavat tuulta purjeisiinsa.

Häät ennen hautajaisia on pitkästä aikaa komedia, joka naurattaa aidosti ja täysillä parin hörähdyksen sijaan. Näyttelijät tekevät mainiota työtä kautta linjan. Hahmot ovat hellyyttävän aitoja ja samaistuttavia. Elokuvan kesto on myös juuri sopiva, katsojana jäin jopa kaipaamaan lisää, mutta sehän on vain hyvä merkki.

 Elämä ja kuolema kulkevat tarinassa käsi kädessä ja reippaasti yleistäen voisi todeta, että häät ja hautajaiset ovat ihmisen elämässä ne onnellisimmat ja surullisimmat juhlat ja hetket. Kuolema on aiheena edelleen melkoinen tabu, mutta ilahduttavaa on se tapa millä käsikirjoittaja-ohjaaja 
Ketonen on ottanut aiheen käsittelyyn. 

Elämä yllättää eri tavoin eikä mikään ole varmaa paitsi se, että kaikki päättyy kuolemaan niin kuin elokuvan lopussa kuultavassa laulussa todetaan. Ennen tuota lopullista matkaa voi kokea ilon ja onnen hetkiä, se on meistä jokaisesta itsestämme kiinni. Häät ja hautajaiset antoi siis paljon pohdittavaa siitä miten elämme elämäämme vai elämmekö.

Jos haluat nauraa ja viettää elämänmakuisen puolitoista tuntisen niin kipin kapin elokuvateatteriin, kun elokuva siellä vielä pyörii. Mutta ei hätää, Häät ennen hautajaisia on tulossa ainakin Ruutu +-palveluun helmikuun lopussa.


⭐⭐⭐⭐

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival