Golden Globes 2023


 

Vuoden 2023 Golden Globes -palkinnot on nyt jaettu! Tästä starttaa kunnolla palkintogaalaputki ja kultaiset maapallot ovat siinä mielessä merkitykselliset, että ne antavat osviittaa Oscar -palkintoja ajatellen.

Golden Globes -gaalassa palkittiin vuoden parhaiden elokuvien lisäksi myös parhaat tv-sarjojen puolelta. Niistä en totea nyt muuta kuin, että iloitsen valtavasti Kevin Costnerin voitosta (Yellowstone) ja The White Lotus -sarjan menestyksestä. Costnerin palkitseminen on siksi hienoa, että jostain syystä Yellowstone -sarja ei ole juhlinut palkintoehdokkuuksilla vaikka katsojat rakastavat ohjelmaa. Se on todellakin katsomisen arvoinen!

Elokuvien puolella palkinnot jaetaan draama ja musikaali/komediasarjoissa. Näyttelijäpalkinnot menivät täysin odotetusti Cate Blanchetille (Tar), Austin Butlerille (Elvis), Michelle Yeohille (Everything everywhere all at once), Colin Farrelille (The Banshees of Inisherin), Angela Bassetille (Black Panther: Wakanda Forever) ja Ke Huy Quanille (Everything Everywhere All at Once). 

Steven Spielberg voitti parhaan ohjaajan palkinnon The Fabelmans -elokuvasta, joka on omaelämäkerrallinen ja voitti myös parhaan draamaelokuvan kategorian. Musikaali/komediasarja osalta voitto meni elokuvalle The Banshees of Inisherille. 

Gaalakausi jatkuu lukuisilla tapahtumilla, joista isoimpia ennen Oscareita ovat Baftat ja Sagit (Screen Actors Guild Awards). Itselläni on tavoitteena nähdä mahdollisimman monta Oscar -ehdokasta ennen 12.3.2023, jolloin palkinnot jaetaan. Onneksi useimmat elokuvista tulevat Suomessa ensi-iltaan ennen Oscareita ja suoratoistopalveluista löytyy jo osa, joten ei muuta kuin nautiskellaan laadukkaista leffoista. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Seinen syvyyksissä (2024)