Arvio: Rakkaudella, Pamela

 


Rakkaudella, Pamela (2023) on dokumenttielokuva Playboy-malli ja näyttelijä Pamela Andersonin tähänastisesta elämästä, jonka käänteitä seurataan lapsuudesta vuoteen 2022. Dokumentti antaa vihdoin äänen itse Andersonille, joka saa kertoa rehellisesti kokemuksistaan ja ottaa haltuun oman imagonsa. 

Pamelan haastatteluiden lisäksi kuullaan hänen perheenjäseniään ja nähdään paljon arkistomateriaalia. Erityisen kiinnostavia ovat kuitenkin kotivideot, joista Pamela ja ex-miehensä rokkari Tommy Lee tulivat surullisen kuuluisiksi. Dokumentin on ohjannut Emmy-ehdokas Ryan White (The Keepers) ja sen voi katsoa Netflix -suoratoistopalvelusta. 

Pamela Andersonista tulee mieleeni ensimmäiseksi hänen ikoninen ulkonäkönsä eli blondattu tukka, ohuiksi nypityt kulmakarvat ja uhkea vartalo ja toiseksi muistan katsoneeni häntä Baywatch -sarjassa, joka oli television suosituin sarja 1990-luvulla. Se millainen Pamela on ihmisenä, oli itselleni täysi mysteeri. Dokumentti onkin erittäin mielenkiintoinen juuri henkilökuvana. Nyt 55-vuotias Anderson vaikuttaa seesteisemmältä kuin koskaan ja valmiilta uusiin urahaasteisiin itsenäisenä naisena.

Rakkaudella, Pamela käsittelee Andersonin uran vaiheet Playboysta Baywatchiin ja uusimpana Broadway-debyytin Chicago -musikaalissa. Lisäksi käydään läpi hänen seurustelusuhteensa ja lukuisat avioliittonsa, joista suurimman painoarvon saa oikeutetusti Pamelan elämän suurin rakkaus ja kahden poikansa isän Tommy Leen kanssa solmittu liitto. Myös seksivideoskandaali ja sen vaikutukset kerrotaan vihdoin kunnolla pariskunnan näkökulmasta. 

Vaikka Pamela koki lapsuudessa muun muassa seksuaalista hyväksikäyttöä haluaa hän painottaa dokumentissa ettei hänen elämänsä ole nyyhkytarina. Hän ei koe olevansa uhri ja toteaa, että ”olen laittanut itseni hurjiin tilanteisiin ja selviytynyt niistä”. Pamela on ollut jo nuorena valovoimainen ja peloton mikä on mahdollistanut monta saavutusta ja kokemusta hänen elämässään. ”Ajattelu on yliarvostettua” sanoo rohkeita ja nopeita päätöksiä elämässään tehnyt kaunotar. Ikuinen romantikko ja luonnonlapsi Pamela osoittautuu herttaiseksi, aidoksi ja valoisaksi ihmiseksi, joka välittää paljon läheisistään ja on tehnyt myös työtä eläinten oikeuksien hyväksi. 

Dokumentti on hyvin onnistunut ja viihdyttävä kokonaisuus, jonka jälkeen huomaa toivovansa Pamelalle uutta nostetta uralleen ja vain kaikkea hyvää. 


⭐⭐⭐⭐Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival