Sarjasuositus: Happy Valley Tässä on tarjolla sitä kuuluisaa brittiläistä osaamista ja tällä kertaa erityisesti rikossarjojen saralla eli kyseessä on mestarillinen Happy Valley, varjojen laakso -sarja, joka sai kolmannen ja viimeisen kautensa tänä vuonna. Ja mikä parasta sarja on katsottavissa kokonaisuudessaan Yle Areenassa. 

Happy Valley (2014-2023), suomalaisittain Happy Valley, varjojen laakso on Sally Wainwrightin käsikirjoittama luomus. Sarjan päähenkilö Catherine Cawood on yksi kaikkien aikojen parhaista poliisihahmoista mitä televisiossa on nähty ja häntä esittävää Sarah Lancashirea ei ole syyttä palkittu Baftalla roolisuorituksestaan. Hänen tulkintansa ylikonstaapeli Cawoodista on sekä vahva ja oikeudenmukainen että herkkä ja inhimillinen. 

Happy Valley on poliisisarjana realistinen, paikoitellen jopa raaka ja sisältää yhden itselleni ahdistavimmista kohtauksista mitä olen nähnyt. Sarja seuraa Catherinen perheen elämää hänen tyttärensä Beckyn itsemurhan jälkeen. Beckyltä jää jälkeen kuusiviikkoinen poika, jonka Catherine ottaa kasvatettavakseen. Sarjan ydin on klassinen esimerkki hyvä vastaan paha -asetelmasta. Tommy Lee Royce, rikollinen ja äärimmäisen vaarallinen mies, satutti Catherinen tytärtä ja tästä alkaa varsinainen tapahtumien vyöry. Myös koston ja oikeuden toteutumisen teemat ovat vahvasti esillä. 

Sarjan jokaisella kaudella seurataan myös rikostutkimusta, joka kietoutuu sarjan hahmoihin. Käytännössä sarjan kolmen kauden aikana ei tule mukaan montaakaan uutta hahmoa mikä on ehdoton vahvuus, sillä on nerokasta hyödyntää jo olemassa olevia henkilöitä ja syventää näiden tarinoita.

Sarjan kaudet ovat jaksomäärältään lyhyitä (6-7 jaksoa per kausi), joten kokonaisuus on nopeasti katsottu. Silti jokainen noin tunnin pituinen jakso on täyttä tavaraa eikä sisällä turhaa täytettä. 

 Toisen ja kolmannen kauden välillä ehti kulua seitsemän vuotta ja harras odotus palkittiin loistavalla tavalla. Kolmannella kaudella on mukana kaikki tutut hahmot fanien suureksi iloksi ja on kiinnostavaa nähdä miten he on päässeet eteenpäin ja mitä haasteita elämä on tuonut tullessaan. Hyvän ja pahan sekä oikean ja väärän moraalinen pohdinta jatkuu entistä vahvemmin ja sarjan loppua kohti tunnelma vain tiivistyy. Kumpi selviytyy? Tommy Lee Royce vai Catherine Cawood?

Happy Valley on kiistatta viiden tähden sarja ja pakollista katsottavaa tämän genren ystäville!

⭐⭐⭐⭐⭐

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival