Arvio: Punttikomedia 
Punttikomedia (2022) valikoitui perjantai-illan viihdyttäjäksi. Sen on ohjannut Aleksi Delikouras ja pääosissa nähdään Iina Kuustonen ja Mikko Töyssy. 

Elokuva kertoo hiljaisesta ja arasta kirjastovirkailija-Kertusta, joka satutettuaan selkänsä saa lääkäriltä lähetteen kuntosalille. Hänen personal trainerikseen osuu vastahakoinen kehonrakentaja Vili ”Mega Weight”, jonka kilpaura on terveyshuolien vuoksi katkolla ja elämä muutenkin pois raiteiltaan. Kerttu osoittautuu geneettiseksi ihmeeksi, joka soveltuisi hienosti bikini fitnessiin. Tiivistäen voisi todeta, että Punttikomedia on kahden uuden elämänkipinän ja oman paikan etsijän tarina. 

Punttikomedia tutustuttaa kuntosali- ja fitnessmaailmaan varsinkin jos se ei ole entuudestaan tuttua. On hauskaa seurata Kertun matkaa ja innostusta saliharjoittelua kohtaan ja huomaa itsekin kiinnostuvansa lihaskunnon tekemisestä vaikka salillakäynti on mielestäni tylsää ja ahdistavaakin. Sinänsä kyllä tärkeä teema, koska nykyihmisillä on paljon tuki -ja liikuntaelinsairauksia, joihin lihaskuntoharjoittelulla voisi vaikuttaa positiivisesti ja parantavasti. 

Kerttu ja Vili ovat sympaattisia hahmoja, joiden tarinaa seuraa mielellään. Elokuvan hahmojen kehittelyyn käytetään kuitenkin harmillisen vähän aikaa ja ne jäävät sen vuoksi melko ohuiksi ja yksiulotteisiksi. Komediallinen anti on myös turhan vähäistä enkä käytännössä kuin hörähdä pari kertaa. Kaiholla muistelen tammikuussa näkemääni toista Iina Kuustosen oikeasti hauskaa ja onnistunutta komediaa ”Häät ennen hautajaisia”. 

Punttikomedia saattaa siis toimia kuntosaliharjoitteluun innostajana, joten leikkimielinen varoituksen sana 😉

⭐⭐

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival