Sag Awards 2023

                  

Sunnuntai-iltana vietettiin Screen Actors Guild eli SAG -awards palkintogaalaa 2023, joka oli melkoisen yllätyksellinen. SAG palkitsee näyttelijöitä sekä elokuvan että television puolelta. 

Elokuvan osalta koettiin suurimmat yllätykset, sillä olin varma, että Angela Bassett voittaa naissivuosakategorian, mutta sen vei itsekin täysin pöllämystynyt Jamie Lee Curtis, joka nyt 64-vuotiaana saa ansaitsemaansa tunnustusta elokuvasta Everything Everywhere All at Once. Miessivuosan sai tällä palkintokaudella pöydän putsannut Ke Huyn Quan, joka tulee voittamaan myös Oscarin.

Naispääosan osalta kilpailu sen kun kiristyy Cate Blanchetin ja Michelle Yeohin välillä Oscareita ajatellen, sillä SAG -palkinto meni Yeohille elokuvasta Everything Everywhere All at Once. Sama ilmiö näkyi miespääosan suhteen, sillä tällä kertaa Brendan Fraser veti Austin Butleria pidemmän korren voittaessaan SAG:n elokuvasta the Whale. 

Everything Everywhere All at Once voitti myös parhaan ensemblen eli parhaan näyttelijäkaartin palkinnon.

Television puolella nähtiin myös yllätyksiä, sillä Jessica Chastain ja Sam Elliott voittivat palkinnot minisarjoistaan. White Lotus ja Abbott Elementary saivat odotetusti palkinnot parhaista näyttelijöistään. 

Elämäntyöpalkinnon sai hyvin ansioitunut ja palkittu näyttelijä Sally Field.


Kuva: www.athleisuremag.com

Tiedot: variety.comKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival