Candy Cane Lane
Koomikko Eddie Murphyn jouluelokuvassa kisataan naapureiden kesken siitä kenen kotipiha on koristeltu upeimmin joulua varten ja samalla mietitään mikä elämässä ja joulussa on oikeasti tärkeintä. Joulukuun alussa ensi-iltansa saanut ’Candy Cane Lane’ on katsottavissa Prime Video -suoratoistopalvelussa. 


Ohjaus: Reginald Hudlin

Käsikirjoitus: Kelly Younger

Näyttelijät: Eddie Murphy, Tracee Ellis Ross, Jillian Bell, Thaddeus J. Mixson, Ken Marino, Trevante Rhodes, David Alan Grier, Nick Offerman

Lajityyppi: komedia

Kesto: 1 t 57 min


Chris Carver saa potkut juuri ennen joulua ja päättää keskittyä parantamaan rahatilannettaan voittamalla 100000 dollaria parhaasta joulukoristellusta pihasta. Chrisin vaimo tavoittelee samalla ylennystä omassa työssään ja pitää perheen taloutta pystyssä. Voittaakseen naapurinsa kisassa Chris päättää panostaa kunnolla ja käy nuorimman tyttärensä kanssa salaperäisessä joulukaupassa ostoksilla. Hän ostaa  näyttävimmän koristeen mitä kaupasta löytyy, koristeen joka liittyy ”Joulun kaksitoista päivää” -lauluun. Ikävä kyllä kaupanpitäjä Pepper on katkeroitunut tonttu, jolla on pahat mielessään. 

Uudet koristeet tekevät suuren vaikutuksen kisassa, mutta seuraavana päivänä Chris saa huomata joutuneensa pulaan, sillä koristeissa olleet eläimet ovat muuttuneet oikeiksi ja lähteneet karkuun. Chrisin pitää löytää viisi kultarengasta, jotka eläimet ovat vieneet mukanaan tai muuten Pepper muuttaa hänet pienoisfiguuriksi muiden muutettujen seuraksi. Tästä käynnistyy vauhdikas etsintä ja lopulta yhteenotto Pepperin ja joulupukin välillä, joka päättyy onnellisesti joulun hengessä. 

Käsikirjoittaja Kelly Younger on uusi tekijä elokuva-alalla ja ansioitunut tähän mennessä Muppets- tv-sarjan tiimissä. ’Candy Cane Lane’ on tarinaltaan aikamoinen sotku ja sekoilu, jossa hauskuus tai kiinnostavuus on harmillisen vähäistä. Myös kahden tunnin pituus on liikaa. Huomasin odottavani jo 45 minuutin kohdalla milloin hölmö meno saadaan päätökseen. Elokuva kuuluu siis sarjaan ö-luokan jouluelokuvat. 
Ohjaaja Reginald Hudlin, joka on ollut Oscar -ehdokkaana tuottajan roolissa elokuvasta ’Django Unchained’ vuonna 2012, on pääosin television puolella vaikuttanut tekijä. ’Candy Cane Lane’ ei ole ansioluettelossa kovin häävi tekele. Hyvä jouluelokuva kestää aikaa ja katselukertoja, mutta tämä on yhden kerran töräytys, joka ilmentää lähinnä amerikkalaisten pinnallista pakkomiellettä materiaa kohtaan. Kaikki pitää aina olla isompaa ja joulu on vain koristeita ja lahjoja, vaikka toki lopussa Chris ymmärtääkin, että perhe on tärkeintä. 

Murphy, jonka stand up-showt uransa alussa olivat huippuja ja joka on tehnyt hulvattomia komediarooleja elokuvissa on myös vakuuttanut draaman puolella jopa niin hyvin, että sai Oscar -ehdokkuuden vuonna 2007 sivuosaroolistaan elokuvassa ’Dreamgirls’. Uusimmista elokuvista ’Dolemite is my name’ muutaman vuoden takaa oli myös mainio pätkä. ’Candy Cane Lane’ sen sijaan tuntuu pakotetulta ja suorastaan roolihahmonsa mukaisesti vain rahan takia tehdyltä. 

Diana Rossin tytär Tracee Ellis Ross sen sijaan ilahduttaa ja hänen kemiansa Murphyn kanssa on parasta elokuvassa. Eittämättä myös Pentatonix -lauluyhtyeen tarjoamat sulosävelet piristävät ja varsinkin kun heidän roolihahmonsa eivät malta olla laulamatta. 
’Candy Cane Lane’ on Eddie Murphyn show, joka on pärjännyt kriitikoiden epäsuosiosta huolimatta yllättävän hyvin. Amazon on julistanut elokuvan menestykseksi ja muun muassa eniten katsotuksi Amazon MGM -studion tuottamaksi elokuvadebyytiksi Yhdysvalloissa. Tästä tosin ei ole varsinaisia katsojalukuja tiedossa, mutta näyttää siltä, että yleisö on löytänyt jouluelokuvien nälässään uuden suosikin. 


                                       ⭐️ 

       Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival