The Noel Diary

                            


Kirjailija ja tuntematon nainen päätyvät etsimään yhdessä yhteyttä kadottamiinsa vanhempiin ja rakastuvat samalla toisiinsa. Sympaattinen joulutarina vuodelta 2022 löytyy Netflixin valikoimasta.


Ohjaus: Charles Shyer

Käsikirjoitus: Charles Shyer, Rebecca Connor, David Golden

Näyttelijät: Justin Hartley, Barrett Doss, Essence Atkins, Bonnie Bedelia, James Remar

Lajityyppi: romanttinen draama-komedia

Kesto: 1 t 50 minJake Turner on bestseller-kirjailija, joka naislukijoiden liehittelystä huolimatta elää poikamiehenä ”elämänsä naisen” eli koiransa Avan kanssa. Jake saa tiedon äitinsä kuolemasta ja että tämä on jättänyt perinnöksi talonsa. Talon, joka on täynnä tavaraa ja roskaa, mutta myös surullisia muistoja kuolleesta veljestä ja hajonneesta perheestä.  

Jake tapaa vuosien tauon jälkeen naapurinsa Eleanorin ja samalla myös uusi tuttavuus Rachel saapuu Jaken elämään pyytäen apua äitinsä löytämisessä. Rachel löytää päiväkirjan Jaken äidin tavaroista ja ymmärtää sitä kautta äitinsä ratkaisun antaa lapsensa adoptoitavaksi. 

Ainut joka saattaa tietää tarkemmin Rachelin äidistä on Jaken isä Scott, jota tämä ei ole nähnyt yli kolmeenkymmeneen vuoteen. Jake on katkera isälleen tämän jätettyä perheensä koetun tragedian jälkeen, mutta kaikki ei ole niin mustavalkoista. Jake ja Rachel päättävät kohdata menneisyytensä rohkeasti yhdessä Eleanorin kannustamana ja matkaavat tapaamaan Scottia Vermontin vuoristoon. Jake ja Scott tekevät sovinnon, mutta Rachelin ja äidin Noelin kohtaamista ei päästä näkemään mikä on oikeastaan hyvä ratkaisu, koska muuten elokuva olisi saattanut lipsua siirappisuuden puolelle.
’The Noel Diary’ on sympaattinen joulutarina, joka korostaa perheen merkitystä ja rakkautta. ’This is us’ -sarjan komistus Justin Hartley tarjoaa yhdessä Barrett Dossin kanssa vahvaa kemiaa tihkuvan pääosasuorituksen ja kun näyttelijäkaartissa on mukana ikuisesti itselleni ’Sinkkuelämää’ -sarjan Richardina tutuksi tullut James Remar on katselukokemus yllättävän nautittava.

Elokuva perustuu Richard Paul Evansin samannimiseen New York Timesin best-seller romaaniin, joka välttää pahimmat sentimentaalisuuden karikot. Tarina keikkuu kyllä epäuskottavuuden rajoilla moneen otteeseen, mutta ehkäpä tietty höpsöys voidaan suoda joululeffalle. 

Ohjaaja Charles Shyer, joka on ollut mukana myös käsikirjoitustiimissä, tunnetaan ’Morsiamen isä’ -elokuvista ja ’Ansa vanhemmille’ -leffasta. 1990-luvulla elokuvia tehtaillut Shyer piti lähes kahdenkymmenen vuoden tauon ennen tämän jouluelokuvan  tekemistä. 
’The Noel Diary’ viehättää kotoisella lämmöllään ja pröystäilemättömällä tyylillään. Kerrankin amerikkalainen jouluelokuva, jossa pieni on suurempaa. Ja koira on aina plussaa leffassa kuin leffassa. 


                                      ⭐️⭐️⭐️

        Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival