Alkuvuoden 2024 leffatärpit



Alkuvuonna 2024 on tulossa ensi-iltaan monta mielenkiintoista uutuutta. Palkintogaalakausi on myös täydessä vauhdissa ja otin mukaan listalle todennäköisiä ehdokkaita ja mahdollisia voittajia. Etenkin ulkomailta on odotettavissa kiinnostavia elokuvia, joista pääsee nauttimaan tammi-helmikuussa elokuvateattereissa. Nautinnollisia leffahetkiä! 



1. The Holdovers

Alexander Payne on ikään kuin palannut kultakantaan flopanneen Downsizing -elokuvan (2017) jälkeen uusimmalla teoksellaan amerikkalaiskouluun joulunviettoon jäävästä jääräpäisestä opettajasta ja oppilaista, joilla ei ole paikkaa mihin mennä. Yllättäviä ystävyyssuhteita syntyy yhdessä vietetyn loma-ajan aikana. Paynen tunnetuimmat elokuvat ovat loistava The Descendants (2015) ja Sideways (2004), joka sai parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscarin ja jonka pääroolissa on sama mies Paul Giamatti kuin tässä uusimmassa elokuvassa The Holdovers. Ensi-ilta 5.1.2024.




2. Next Goal Wins

Taika Waititi on omaperäinen ja mielikuvitusrikas elokuvantekijä, joka voitti parhaan käsikirjoituksen Oscarin elokuvasta Jojo Rabbit (2019). Nyt hän on tehnyt tositapahtumiin perustuvan draamakomedian amerikansamoalaisesta jalkapallojoukkueesta, joka koki jättitappion vuonna 2001 häviten vastustajalleen 31-0. MM-kisojen lähestyessä joukkuetta alkaa valmentaa omalaatuinen alkoholinhuuruinen valmentaja, jota näyttelee uutta tulemista tekevä Michael Fassbender. Ohjaaja Waititi on paitsi käsikirjoittanut ja tuottanut elokuvan myös näyttelee siinä itselleen tuttuun tapaan. Ensi-ilta 5.1.2024.



3. Poor Things

Kreikkalainen elokuvantekijä Yorgos Lanthimos tarjoilee visuaalisen fantasiaelokuvan nuoren Bella Baxterin elämän uskomattomasta kehityksestä. Tiedemies herättää hänet eloon itsemurhan jälkeen ja lopulta Bella karkaa moraalittoman lakimiehen matkaan löytääkseen itsensä ja seksuaalisuutensa. Poor Things voitti Kultaisen Leijonan Venetsian elokuvajuhlilla syyskuussa 2023. Emma Stone, Willem Dafoe ja Mark Ruffalo häikäisevät päärooleissa. Ensi-ilta 12.1.2024.



4. Myrskyluodon Maija

Näyttelijä /ohjaaja Tiina Lymi on tehnyt uuden version Anni Blomqvistin romaaniklassikosta, joka sijoittuu 1800-luvun Suomen rannikkoseudulle ja kertoo tarinan Maijasta, vahvasta naisesta myrskyisellä saarella. Kyseessä on rakkaustarina Maijan ja kalastajamies Jannen suhteesta, joka syvenee ja vahvistuu ajan myötä yhteisten haasteiden voimasta. Ensi-ilta 19.1.2024.



5. Past Lives

Ansioitunut Studio24 tuo valkokankaalle tarinan lapsuudenystävistä Norasta ja Hae Sungista, jotka joutuvat eroon toisistaan, mutta kohtaavat toisensa kaksikymmentä vuotta myöhemmin New Yorkissa viettäen yhteisen viikon. Celine Songin esikoisohjaus on kerännyt paljon ehdokkuuksia palkintogaaloissa ja voittojakin on tullut. Odotettavissa on sydämeen käyvä draama, jonka päärooleissa nähdään Greta Lee ja Teo Yoo. 
Ensi-ilta 26.1.2024.




6. Priscilla

Ohjaaja Sofia Coppola on tarttunut tarinaan Priscilla ja Elvis Presleyn elämästä tällä kertaa Priscillan näkökulmasta viime vuotisen Elvis -elokuvan siivittämän huuman vanavedessä. Cailee Spaeny voitti parhaan naisnäyttelijän palkinnon Volci Cupin Venetsian elokuvajuhlilla syyskuussa. On siis lupa odottaa loistavaa näyttelijäntyötä pääroolin osalta. Ensi-ilta 14.2.2024


Tiedot: finnkino.fi ja imdb.com

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival