Vuoden 2013 leffapettymykset

 

Vastapainoksi suosikkielokuville valitsin vuoden 2023 pettymyksiksi osoittautuneet leffat. Mukana on sekä maineikkaiden elokuvantekijöiden tuotoksia että ennalta-arvattavia floppeja. Etenkin trilleri/toimintaelokuvapuolella on tullut vastaan harmillisia epäonnistumisia ja komediapuoli on myös kyykännyt, mutta se ei ole niin yllättävää, koska komedia on vaikea laji. Mukana linkit jos haluat lukea tarkemmin viiltävät analyysit!1. Maestro

Loppuvuoden mielenkiintoisin ensi-ilta Netflixissä oli Bradley Cooperin Leonard Bernstein -elämäkertaelokuva, joka osoittautui itselleni suurimmaksi pettymykseksi kaikista vuoden leffoista. Näyttelijäsuoritukset ovat hienoja, mutta kokonaisuus on muuten valju, liioiteltu ja tarinaltaan pirstaleinen. Elokuva on jakanut katsojansa hyvin vahvasti eikä tule muodostumaan klassikoksi. Sitä on myös syytetty palkintohaukaksi, joka kalastelee vain ehdokkuuksia.

 https://www.leffahammas.com/2023/12/maestro.html2. Candy Cane Lane 

Eddie Murphyn komedia on kunnon sekoilu ja amerikkalaisten materialismia painottava joululeffa. Prime Video -palvelun suosituimmaksi ensi-illaksi lukeutuva elokuva sai minut odottamaan jo ennen puolta väliä milloin se päättyy eikä lohtua tuonut käytännössä kuin Eddie Murphyn ja Tracee Ellis Rossin välinen kemia ja Pentatonix -lauluyhtyeen luikautukset. 

https://www.leffahammas.com/2023/12/candy-cane-lane.html
3. Toive

Disneyn 100-vuotisjuhlavuoden animaatio on teemaltaan ja visuaaliselta toteutukseltaan kaunis, mutta liian abstrakti enkä tavoittanut Disneylle ominaista taianomaista eskapismin maailmaa. Huumori ei naurattanut eivätkä yleensä upeat laulut vieneet tällä kertaa mukanaan. Viittaukset vanhoihin klassikoihin lämmittivät mieltä eniten. 

https://www.leffahammas.com/2023/12/toive-wish.html   
4. The Killer

David Fincher on huikea elokuvantekijä, jonka leffat ovat aina tapaus. Kenties odotukseni olivat tällä kertaa liian korkealla, sillä vaikka The Killer on tyylikäs ammattitappajasta kertova elokuva ja Michael Fassbender näyttelee roolinsa vakuuttavasti en innostunut yllätyksettömästä tarinasta ja elokuva tuntui suorastaan tylsältä.

 https://www.leffahammas.com/2023/11/the-killer.html
5. To Catch a Killer 

Perusvarma trilleri äärimmäisen taitavasta ampujasta suorittamassa joukkomurhia, nuoresta poliisinaisesta, joka vertautuu Uhrilampaiden Clarice Sterlingiin ja kokenut rikostutkija, joka huomaa aloittelevan kollegansa kyvyt. Hajuton ja mauton leffa, jonka väkivallan määrä ällistyttää eniten. 

https://www.leffahammas.com/2023/08/to-catch-killer.html
6. The Fabelmans

Steven Spielbergin omaelämäkerrallinen elokuva ei menestynyt esimerkiksi Oscar-gaalassa ja Michelle Williamsin saama ehdokkuus tuntui jopa vääryydeltä. Elokuva on lämminhenkinen, mutta ei kosketa ja henkilöhahmot tuntuvat teennäisiltä. Merkittävän elokuvantekijän Spielbergin henkilökohtainen projekti on varmasti ollut terapeuttinen kokemus, mutta oliko siitä tarpeen tehdä elokuva?

 https://www.leffahammas.com/2023/07/the-fabelmans-lammin-perhekuvaus.html
7. The Pale Blue Eye

Synkkä rikostarina 1800-luvulle sijoitettuna sisältää kokeneet, taitavat näyttelijät ja Tim Burtonmaisen visuaalisen maailman. Miinukseksi muodostuu elokuvan liika pituus ja tarinan keskinkertaisuus. The Pale Blue Eye on yksinkertaisesti mitäänsanomaton. Harmi ettei hyvistä aineksista saatu parempaa leffaa aikaiseksi.

https://www.leffahammas.com/2023/01/the-pale-blue-eye-scott-cooperin.html
8. Shotgun Wedding

Listalleni pääsi kaksi Jennifer Lopezin tuotosta, joista ensimmäinen on komediallinen toimintapläjäys. Pariskunnan häät muuttuvat hengissäpysymistaisteluksi merirosvoja vastaan. Huumori ei osu eikä uppoa ja rymistely muuttuu nopeasti puuduttavaksi. Mitään uutta leffa ei tuo genreensä ja parasta on Jennifer Coolidgen hömppähahmo. 

https://www.leffahammas.com/2023/06/arvio-shotgun-wedding.html
9. The Mother

Lopezin toinen toimintaelokuva äitienpäivään suunnattuna on ollut Netflix-hitti eikä tämä ollut pöllömpi tekele, mutta en silti koe tarvetta katsoa sitä uudelleen. Virkistävää oli nähdä Jlo romanttisten komedioiden jälkeen erilaisessa roolissa. Elokuva on jotenkin halvan oloinen tekniseltä toteutukseltaan ja tarina päälleliimattu.   

https://www.leffahammas.com/2023/05/arvio-mother.html
10. Love Again

Kenties joutsenlaulu Celine Dionin uralle oleva romanttinen komedia, jossa nähdään Celinen komediennen kyvyt ja kuullaan hänen vanhaa ja uutta tuotantoaan. Kyseessä siis räikeä mainostempaus kanadalaiselle kultakurkulle. Tarina itsessään on järjetön eikä pääosatähtien välinen kemia vakuuta. Miksi tämä elokuva piti tehdä on olennainen kysymys. 

https://www.leffahammas.com/2023/05/arvio-love-again.html

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Seinen syvyyksissä (2024)