Arvio: The Mother


 The Mother (2023) on Jennifer Lopezin uusin elokuva, joka sai ensi-iltansa tänään Netflix -suoratoistopalvelussa. 
Elokuvan ohjauksesta vastaa Niki Caro (mm. North Country ja Mulan). Lopezin lisäksi elokuvassa näyttelevät muun muassa Joseph Fiennes, Gael García Bernal, Paul Raci ja Lucy Baez.

Äitienpäiväviikonloppuun ajoitettu The Mother on toimintaelokuva, jonka pohjimmainen teema on äidin pyytetön rakkaus lastansa kohtaan, jonka vuoksi tämä on valmis tekemään mitä vaan. Lopez esittää ’The Mother’ nimellä kutsuttavaa entistä salamurhaajaa, joka palaa suojelemaan Zoe-tytärtään (Baez) luovuttuaan hänestä 12 vuotta aiemmin turvallisuussyistä. Hän joutuu taistelemaan kahta menneisyyden miestä, Adrian Lovellia (Fiennes) ja Hector Álvarezia (Bernal) vastaan, joista toinen on tytön isä. 

Elokuva pursuaa kohtalaisen näyttäviä toiminta- ja taistelukohtauksia joskin esimerkiksi kohtauksessa, jossa Lopez hakkaa kuulusteltavaa, on lyönnit kuvattu erikoisesti niin etteivät ne näytä kovin aidoilta. Kiinnitin huomiota ylipäänsä kuvaukseen, sillä elokuvassa on käytetty ajoittain tehokeinona kuvan reunojen häivytystä, jolloin fokus on täysin henkilöhahmoissa. Tehosteissa on paikoitellen myös toivomisen varaa. Liekö budjetissa säästelty tai sitten olen tottunut realistisempaan tyyliin.

Lopez tai J-Lo niin kuin häntä yleisesti kutsutaan oli jo ennen tätä elokuvaa uskomattoman hyvässä fyysisessä kunnossa, mutta on todennut haastatteluissa, että joutui harjoittelemaan esimerkiksi ampumista ja taistelulajeja elokuvaa varten ja olisi toivonut saaneensa The Motherin kaltaisia rooleja jo nuorempana kuin nyt yli 50-vuotiaana, jolloin fysiikka on eri tavalla koetuksella. Lopez on tehnyt kyllä kiitettävää työtä elokuvaa varten.

On virkistävää nähdä J-Lo The Motherin kaltaisessa roolissa lukuisten romanttisten komedioiden jälkeen. Hänestä ei saa rumaa tekemälläkään, mutta tällä kertaa hän on kuitenkin melko luonnollisen näköinen. Olen kritisoinnut sitä miten Lopez ei uskalla heittäytyä rooleihinsa ja näyttää tavalliselta sen sijaan, että olisi aina viimeisen päälle laitettu ja täydellinen kaunotar. Monipuolinen näyttelijä kun pystyy mielestäni olemaan myös tarvittaessa vastenmielisen tai ylipäänsä roolihahmonsa vaatimusten näköinen. 

Parasta elokuvassa ovat Lopezin ja Baezin yhteiset äiti-tytär-kohtaukset ja se miten oikealta The Motherin äidin rakkaus tuntuu. Se on ollut varmasti Lopezille hyvin luontevaa näytellä nykyisenä viiden lapsen uusioperheen äitinä. Baez onnistuu myös olemaan luonnollinen ja uskottava Zoen roolissa. 

The Mother on yllättävän toimiva kokonaisuus ja vaikka hetkittäin mielenkiinto meinaa herpaantua  voi todeta, että on sitä huonompiakin toimintaelokuvia tullut katsottua. Tämä on myös ilahduttavan erilainen äitienpäiväelokuva, joka onnistuu välittämään sanomansa sydäntä lämmittävällä tavalla. Äidit ❤️


⭐⭐⭐

Kuva: imdb.com, traileri: youtube.com


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival