Elämäni ensimmäinen sing-a-long!

 


Lähdin varta vasten Helsinkiin kokemaan elämäni ensimmäisen sing-a-long-näytöksen ja lähtöpäätökseen vaikutti etenkin se, että elokuvana oli minulle yksi rakkaimmista Disneyn animaatioklassikoista ’Kaunotar ja hirviö’ (1991). Tämä päivä sisälsi muitakin ensimmäisiä kertoja, sillä en häpeäkseni ollut aiemmin käynyt Kino Reginassa, joka sijaitsee Helsingin ytimessä eli keskustakirjasto Oodissa. Kino Regina on kansallisen audiovisuaalisen instituutin elokuvateatteri, jossa esitetään niin klassikoita kuin nykyelokuvia ja taide- ja vaihtoehtoelokuvia. Oodi on jo paikkana näkemisen arvoinen ja mahtavaa, että saman katon alle mahtuu paljon erilaisia toimintoja perinteisistä kirjastopalveluista ravintolaan ja elokuvateatteriin. 

Tarkoituksenani on tulla katsomaan tulevana kesänä esimerkiksi ’Lone Star’ -elokuva, joka kuuluu ’1001 elokuvaa’ -projektiin ja jonka olen halunnut nähdä jo pitkään. Kino Reginassa näytetään jatkuvasti mielenkiintoisia elokuvia ja niitä, jotka kuuluvat tuohon edellä mainittuun projektiini. Harmi etten asu lähempänä Oodia tai ehkä parempi näin, koska muuten asuisin varmasti elokuvateatterin penkissä.Eittämättä jännitin sitä kuinka paljon katsojia tulisi paikalle ja kuinka laulavaista sakkia he olisivat. Lopulta meitä oli lähes viisikymmentä, jotka jaoimme innon ja rakkauden ’Kaunotar ja hirviö’ -elokuvaa kohtaan. Oli mahtava tunne nauraa ja laulaa yhdessä ja selvästi paikalla oli porukkaa, joka osasi myös kaikki vuorosanat ulkoa. Minulla meni kylmikset, kun Belle ja Hirviö tanssivat ’Tyttö sekä hän’ -laulun tahtiin ja loppuhuipennuksessa sain pyyhkiä liikutuksen kyyneliä. On se uskomatonta, että vaikka on nähnyt elokuvan kymmeniä kertoja niin aina se koskettaa jotakin syvältä sisimmästä. Enkä varmasti ollut ainoa, jonka lapsuuteen tämä animaatioklassikko liittyy unohtumattomalla tavalla. 

Voin suositella kerta kaikkisen lämpimästi sing-a-long näytöksiä jos sellaisia osuu kohdalle ja keksin useamman elokuvan, jota haluaisin päästä laulamaan yhdessä muiden tuntemattomien mutta yhteisen ilon jakavien fanien kanssa!Kuvat: by me

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival