Arvio: The Super Mario Bros. MovieThe Super Mario Bros. Movie on elokuva, josta ajattelin etten mene katsomaan sitä elokuvateatteriin tai että en katso sitä välttämättä ollenkaan. Sitten päätin, että haastan itseni vaikken ehkä olekaan kohdeyleisöä tai pelin suurfani. Toki olen pelannut Super Mariota Nintendolla aikoinaan ja se on varmasti lempipelini jos jokin pitää valita, mutta pelaaminen on osaltani jäänyt historiaan ja siksi elokuva ei tuntunut sellaiselta mitä pitää ehdottomasti nähdä.

Halusin käydä katsomassa ehdottomasti alkuperäisversion, koska mukana on huikeita nimiä ääninäyttelijöinä (mm. Jack Black, Anya Taylor-Joy ja Chris Pratt). Ohjaajina toimivat Aaron Horvath ja Michael Jelenic. Tällä hetkellä The Super Mario Bros. Movie on kerännyt yli miljardin lipputulot ja ollut valtava menestys. 

Elokuva tuli ensi-iltaan jo 6.4.2023 mikä selittää sen, että meitä istui viisi henkeä sadan hengen salissa katsomassa leffaa (vaikutti siltä, että olisin ollut yksin, mutta viime minuutilla sain seuraa). Varmasti myös suomeksi dubattu versio on vetänyt enemmän katsojia kuin alkuperäiskielinen, sillä dubattuja näytöksiä on taatusti ollut runsaammin tarjolla ja ne vetoavat lapsiperheisiin.

Veljekset Mario ja Luigi ovat perustaneet oman putkimiesfirmansa eikä alku suju ongelmitta. 
Yrittäessään pelastaa Brooklynia valtavalta tulvalta he päätyvät vihreää putkea pitkin seikkailuun, Mario Sienivaltakuntaan ja Luigi Dark Landsiin. Mario pyytää Prinsessa Peachilta apua pelastaakseen veljensä. Uhkana on Bowser, kilpikonnakuningas, joka on vihdoin napannut Supertähden ja yrittää tehdä Prinsessasta vaimonsa päästäkseen ikuiseen valtaan. Pelastuuko Sienivaltakunta ja Luigi Bowserin kynsistä ja joutuuko Peach vihollisensa vaimoksi?

The Super Mario Bros. Movie on värikäs, vauhdikas ja mukaansa tempaava seikkailu, joka saa pelin heräämään eloon onnistuneesti. Voisi todeta, että jo oli aikakin tehdä pelistä elokuva. Tarina on riemastuttava hyvä vastaan paha -taistelu veljeyttä, itsensä löytämistä ja romanttista virettä unohtamatta. 

 Elokuvassa kuullaan pelistä tutut äänet ja Kojo Kondon valloittava musiikki, joka palauttaa mieleen muistoja ja jota on käytetty hauskan kekseliäästi. Bowserin eli Jack Blackin tulkitsema rakkauslaulu Prinsessalle on kerrassaan mainio esitys. Mukaan on valittu myös pop -ja rockmusiikin helmiä, jotka saavat syttymään ja istuvat hyvin kokonaisuuteen.

Pakko todeta, että viihdyin elokuvan parissa ja kannatti lähteä! Nyt tekisi mieli jopa pelata Super Mariota 😂


⭐⭐⭐⭐

Kuva ja tiedot: wikipedia.org, traileri: youtube.com


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival