Good Grief

                           


Schitt’s Creek -sarjan tähti Daniel Levyn esikoiselokuva Marcista, jonka kuolleen aviomiehen salainen kaksoiselämä Pariisissa paljastuu vuosi tämän kuolemasta. Ystävien kanssa tehty Oliverin kuoleman vuosipäivämatka avaa silmät ja sydämet kipeän rehellisesti. 


Ohjaus: Daniel Levy

Käsikirjoitus: Daniel Levy

Näyttelijät: Daniel Levy, Ruth Negga, Himesh Patel

Lajityyppi: draama/komedia

Kesto: 1 t 40 min


Marc ja Oliver ovat aviopari, joka tekee myös töitä yhdessä kirjallisuuden parissa. Heillä on hulppea koti Lontoossa ja laaja tuttavapiiri, johon kuuluu kaksi Marcin sydänystävää Sophie ja Thomas. Riemukas joulunvietto päättyy traagisesti Oliverin lähtiessä töiden vuoksi Pariisiin ja kuollessa taksimatkalla liikenneonnettomuudessa. 

Vuoden suremisen jälkeen Marcille selviää, että Oliverilla on ollut toinen mies ja kaksoiselämä Pariisissa. Kuoleman vuosipäivän kunniaksi Marc haluaa viedä ystävänsä Ranskan pääkaupunkiin nähdäkseen Oliverin vuokra-asunnon ennen siitä luopumista ja kiittääkseen Sophieta ja Thomasia näiden tuesta. Samalla Marc joutuu kohtaamaan Oliverin rakastajan ja löytämään elämälleen uuden suunnan. 

Tänään perjantaina 5.1.2024 saanut elokuva on kanadalaisen Daniel Levyn käsikirjoittama, ohjaama ja tuottama pääosan näyttelemisen lisäksi. Hän on ansioitunut huippusuositun komediasarjan Schitt’s Creekin luojana konkarinäyttelijäisänsä Eugene Levyn kanssa. Daniel aloitti uransa tv-juontajana, joka on tehnyt näyttelijäntöitä sekä television että elokuvien puolella. Nyt hän on laajentanut osaamistaan elokuvien tekoon onnistuen esikoisellaan välttelevästi. ’Good Grief’ ei osaa päättää mikä se on tekeleenä, mutta ehdottomasti enemmän draama kuin komedia.  
Tarina on täysin hajuton ja mauton eikä herätä tunteita mihinkään suuntaan. Odotin Schitt’s Creekin fanina hersyvää huumoria vaikka aihe onkin surullinen, mutta siitä olisi voinut saada mustan huumorin sävyttämän elämä jatkuu kuoleman jälkeen -tarinan. Tästä katselmuksesta jäi käteen vain ihanat jouluisen Pariisin maisemat. 

Daniel on koomikkona parhaimmillaan, draamapuoli ei vielä oikein luista. Näyttelijäkollegat Ruth Negga (Preacher, Loving) ja Hamish Patel (Tenet, Station Eleven) komppaavat siedettävästi Levya. Oliverin roolissa nähtävä Luke Evans on harmillisen lyhyen aikaa valkokankaalla nähtävä valopilkku ja muutkin tutut näyttelijäkasvot (David Bradley, Celia Imrie) viuhahtavat tarinan sivuhahmoina. 

’Good Grief’ jättää yllättävän sanattoman olon enkä suoraan sanottuna keksi muuta loppukaneettia kuin että ei kannata tuhlata reilua puolitoista elämästään tähän rainaan. Ja palaa Daniel komedian pariin kiitos!


                                          ⭐️

       Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival