Sarjasuositus: Aivan tavallinen perhe (2023)

                         


Ruotsalaisessa minisarjassa Sandellin perheen tytär joutuu raiskatuksi ja myöhemmin syytetyksi murhasta. Aivan tavallinen tai lähes täydellisen oloinen perhe osoittautuu joksikin ihan muuksi kuuden jakson aikana. Netflixissä marraskuussa 2023 julkaistu sarja on kerännyt hyvin katsojia meillä ja muualla.

Perheen äiti Ulrika työskentelee asianajajana ja isä Adam pappina. Tytär Stella on 19-vuotias ja töissä Mummon kahvila -nimisessä paikassa. Perhe asustaa Etelä-Ruotsissa, Skånen Lundissa tyylikkäässä omakotitalossa ja näennäisesti he ovat tasapainoinen ja onnellinen kolmikko. 

Sarjan alussa nähdään kuinka käsipalloleirillä ystävänsä Aminan kanssa oleva Stella flirttailee ohjaajalle Robinille ja pyytää tätä kanssaan uimaan. Yksi tilanne johtaa toiseen ja lopulta Robin raiskaa Stellan, joka on teon aikaan 15-vuotias. Äiti Ulrika päättää työkokemuksensa perusteella, ettei perhe nosta syytettä, koska on vaikeaa todistaa seksuaalisen hyväksikäytön tapahtuneen. Perhe vaikenee tapahtuneesta vuosiksi, mutta Stella oireilee niin ettei pysty käymään lukiota loppuun ja päätyy töihin kahvilaan.

Muutama vuosi myöhemmin uusi tragedia ravistelee Sandellin perhettä, kun Stella pidätetään 32-vuotiaan Christoffer ”Chris” Olsenin murhasta. Vanhemmat näkevät todisteita tytärtään vastaan ja päätyvät puuttumaan tapahtumiin merkittävin tavoin. Onko Stella oikea syyllinen vai onko hänen paras ystävänsä Amina sotkeutunut Chrisin kuolemaan?’Aivan tavallinen perhe’ (alkup. En Helt Vanlig Familj) perustuu samannimiseen Mattias Edvardssonin bestselleriin. Hans Jörnlind ja Anna Platt ovat sarjan käsikirjoituksen takana ja ohjauksesta vastaa Per Hanefjord. Jaksojen yhteiskesto on alle viisi tuntia, joten sarja on nopeasti katsottu ja itse asiassa se tempaisee mainiosti mukaan ja etenee sopivalla intensiteetillä, jotta katsojan mielenkiinto pysyy hyvin yllä. 

Sarjan tapahtumat ovat osittain realistisia, mutta välillä lipsahdetaan epäuskottavuuden puolella. Tosin voi pohtia mitä vanhemmat voisivatkaan tehdä pelastaakseen oman lapsensa pitkältä vankilatuomiolta. Ulrikalla on tarinassa mahdollisuus työnsä puolesta päästä käsiksi todisteisiin ja ymmärtää ylipäänsä miten oikeuslaitos toimii. Sarja onnistuu pitämään katsojan jännityksessä loppuun saakka eikä paljastu kuin vasta lopussa mitä oikeasti on tapahtunut. 

Näyttelijät tekevät vallan taitavaa työtä ja erityisesti Stellan roolin tulkitseva Alexandra Karlsson Tyrefors loistaa kirkkaimpana tähtenä. Hän on luonteva nuorena naisena, joka etsii naiseuttaan keimailemalla vanhemmille miehille, mutta jossa on myös herkkyyttä ja aitoutta karmeiden kokemusten läpikävijänä. 

’Aivan tavallinen perhe’ koukutti meidän perheen ja pidin siitä, että sarja avaa pala palalta Chrisin murhayön tapahtumat enkä ainakaan itse osannut aavistaa niitä. Jaksot olivat sopivan pituisia eikä niissä ollut tylsiä tai turhia kohtauksia. Napakka, jännittävä ja laadukkaasti toteutettu kokonaisuus. Niin eikä väkivallalla mässäillä mikä on myös virkistävää. 


                                ⭐️⭐️⭐️⭐️

       Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival