I’ll See You In My Dreams (2015)

                       


Leskirouva menettää rakkaan koiransa ja löytääkseen elämäänsä uutta sisältöä hän aloittaa uudelleen treffailun vuosikymmenten jälkeen. Yllätyksiä on tiedossa monellakin tapaa ja pieni mutta sympaattinen tarina jättää katkeransuloisen mielen. 


Ohjaus: Brett Haley

Käsikirjoitus: Brett Haley, Marc Basch

Näyttelijät: Blythe Danner, Sam Elliott, Martin Starr, June Squibb, Rhea Perlman, Malin Åkerman, Mary Kay Place

Lajityyppi: draamakomedia

Kesto: 1 t 36 min


Carol Peterson on elänyt leskenä jo kaksikymmentä vuotta menetettyään miehensä Billin, mutta seuraa on pitänyt kultainennoutaja Hazel. Kun koira on lopetettava alkaa uuden elämänvaiheen aika. Ystävättäret yrittävät saada hieman vastahankaisen Carolin mukaan treffailun maailmaan ja yllättäen tämä tutustuukin sekä nuoreen Lloydiin että vanhempaan mieheen Billiin, jotka tuovat mukanaan ystävyyttä, kiinnostavia keskusteluja ja ihastumista. 

Carolin sosiaalinen elämä täyttyy monenlaisesta menosta kuten ystävättäriensä ja vierailulle saapuvan tyttärensä Catharinen kanssa vietetystä ajasta. Rakkauteen ja kiintymykseen liittyy aina menettämisen pelko ja luopumisen suru minkä Carol on joutunut valitettavan monta kertaa kokemaan. 

Elokuvan nimi juontaa juurensa Lloydin säveltämästä laulusta, jonka hän esittää Carolille lohdutukseksi. ’I’ll See You In My Dreams’ on tarina siitä miten käyttää elämänsä sen ollessa ehtoopuolella. Jäädäkö odottelemaan lähestyvää loppua vai uskaltautuko vielä rakastamaan ja ottamaan riskin, että sydän särkyy?

Ohjaaja-käsikirjoittaja Brett Haley on tehnyt pienimuotoisen elokuvan, joka tuntuu päättyvän ennenkuin se on alkanutkaan. Taidokkaat ja kokeneet näyttelijät eivät pääse kunnolla oikeuksiinsa. Elämänmakuisuutta ja lämpöä siitä ei silti puutu ja toiveikas lopetus jättää hyvän vaikkakin haikean mielen. 

Ihastuttava konkarinäyttelijätär Blythe Danner (pakko mainita, että hän on Gwyneth Paltrown äiti) ja charmantti herrasmies Sam Elliott tuovat kipinää ja sähköä valkokankaalle. Myös ruotsalaisnäyttelijä Malin Åkerman empaattisena ja tarkkanäköisenä tyttärenä hurmaa pienessä roolissaan. Joillain näyttelijöillä vain on sitä jotakin ekstraa mikä todella välittyy katsojalle.  
’I’ll See You In My Dreams’ ilahduttaa ajatuksia herättävällä tavalla ja havahduttaa huomaamaan elämän pienet ilot ja sen miten haluaa viettää aikansa parhaiten. En ollut kuullut elokuvasta aiemmin ennenkuin näin sen saapuneen Netflixin tarjontaan eikä tarvinnut katua, sillä puolitoistatuntinen sujui tämän draamakomedian parissa leppoisasti. 


                                     ⭐️⭐️⭐️

      Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org


                           

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival