Kevään 2024 leffatärpit

Loppukevät on leffojen suhteen täynnä etenkin räjähtävää toimintaa. Kotimaisista elokuvista ei ole Finnkinon kalenterin mukaan tiedossa ensi-iltoja toukokuun loppuun mennessä, mutta sen sijaan on tulossa monia Hollywoodin odotettuja blockbustereita. Valitsin Finnkinon julkaisulistalta seitsemän innostavinta uutuuselokuvaa. Nautinnollisia leffahetkiä!1. Back to Black

Edesmenneestä englantilaisesta laulaja-lauluntekijästä Amy Winehousesta on tehty elokuva, joka keskittyy etenkin artistin vuoden 2006 menestysalbumiin ”Back to Black”. Levy on Winehousen toinen ja valitettavasti viimeinen studioalbumi, jolle suorastaan satoi palkintoja ja kehuja sen ilmestyttyä. Winehousen tavaramerkiksi muodostui matalan lauluäänen lisäksi eri musiikkigenrejen kuten jazzin ja soulin yhdisteleminen. Ristiriitaisia tunnelmia herättäneen Sam Taylor-Johnsonin ohjaustyön pääosassa nähdään Marisa Abela. 

Ensi-ilta 12.4.2024.2. Civil War

Itseäni ehkä eniten kiehtova ensi-iltaelokuva on jännittävä, dystooppinen toimintatrilleri Civil War, joka rakentaa kuvaa sisällissodan runtelemasta Yhdysvalloista. Kirsten Dunstin esittämä toimittaja yrittää pysyä hengissä matkalla kohti Washington D.C:tä, joka vielä toistaiseksi on maan pääkaupunki. Dunst pääsee näyttelemään elokuvassa aviomiehensä Jesse Plemonsin rinnalla. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Alex Garland, jonka tunnetuin työ on Ex-Machina vuodelta 2014. 

Ensi-ilta 19.4.2024.3. The Fall Guy

Itsensä ohjaaja Steven Spielbergin hehkuttama elokuva yhdistää viime kesän megaelokuvien Oppenheimerin ja Barbien pääosanäyttelijät Emily Bluntin ja Ryan Goslingin. The Fall Guy on tosielämän stunttimiehen David Leichin ohjaama kunnianosoitus rakastamalleen ammattiryhmälle. Elokuva kertoo työssään loukkaantuneesta stuntmiehestä Colt Seaversista, joka joutuu melkoiseen pyöritykseen ja takaisin leffabisnekseen  ex-tyttöystävänsä ohjaaman elokuvan päätähden kadottua. The Fall Guysta tuskin puuttuu vauhtia ja vaarallisia tilanteita romantiikkaa unohtamatta.  

Ensi-ilta 26.4.2024.4. Challengers

Tämän hetken suosituimpia naisnimiä Hollywoodissa on mm. Dyyni-elokuvista tuttu Zendaya, joka tähdittää Luca Guadagninosin ohjaamaa tenniselokuvaa, jossa paitsi yritetään voittaa ottelu myös joudutaan kohtaamaan menneisyyden jännitteet kolmiodraaman muodossa. Miesnäyttelijöinä nähdään Josh O’Connor (The Crown) ja Mike Feist (West Side Story). Näyttävällä promokiertueella oleva näyttelijätrio on voittanut Golden Globes- ja Bafta-palkintoja. Odotettavissa on siis taidokasta tekemistä ja tunteita herättävää draamaa.  

Ensi-ilta 26.4.2024.5. Wicked Little Letters

Thea Sharrockin ohjaama mysteeri-komedia yhdistää kahden brittiläisen, huippulahjakkaan näyttelijättären Olivia Colmanin ja Jessie Buckleyn uudelleen valkokankaalle ”The Lost Daughter” -elokuvan jälkeen. Mukana nähdään myös mm. Gemma Jones ja Timothy Spall. Tosielämän skandaaliin pohjautuvassa elokuvassa Little Hamptonin asukkaat alkavat saada säädyttömiä kirjeitä, joita naisryhmä innostuu tutkimaan. Mustaa huumoria ja taatusti loisteliasta näyttelijäntyötä tiedossa, kelpaa enemmän kuin hyvin! 

Ensi-ilta 3.5.2024.6. Kingdom of the Planet of the Apes

Apinoiden planeetta-elokuvia tehtiin 1960-1970-luvuilla viiden kappaleen verran ja 2000-luvulla elokuvasarja herätettiin uudestaan henkiin. Kingdom of the Planet of the Apes on jo viides osa uuteen saagaan. Tällä kertaa ohjaaja Wes Ball laittaa leffassaan nuoren apinan tutkimusretkelle pois itsevaltaisen apinajohtajan imperiumista ja joutuu kyseenalaistamaan aiemmin kuullut asiat menneisyydestä. Pääosissa ovat muun muassa Owen Teague, Freya Allan ja William H. Macy. 

Ensi-ilta 8.5.2024.7. Furiosa: A Mad Max Saga

Listalleni pääsi toinenkin saaga, joka sai alkunsa yli 30 vuotta sitten ohjaaja George Millerin käsissä. Nyt herra tarttuu uudelleen Mad Maxin dystooppiseen maailmaan ja avaa Furiosan, Mad Max: Fury Road -elokuvasta tutun voimahahmon tarinaa ajalta, jolloin tämä oli nuori ja kotoaan siepattu. Aiemmin Furiosan roolia näytteli Charlize Theron ja tällä kertaa Anya Taylor-Joy. Visuaalista näyttävyyttä ja hurjaa toimintaa on varmasti tässäkin itsenäisessä saagan osassa. 

Ensi-ilta on 24.5.2024.


Kuvat: imdb.com

Tiedot: finnkino.fi ja wikipedia.org

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival