Boiling Point -sarja (2023)

                        


Boiling Point -elokuva (2021) sai jatkoa tv-sarjan muodossa viime vuonna. Yle Areenasta löytyvät elokuva ja sarja ovat laadukasta brittituotantoa.

Elokuvassa seurataan kiireistä joulukuista iltaa Jones & Sons-ravintolassa ja erityisesti sen henkilökunnan välisiä ristiriitoja. Päähenkilönä nähdään keittiömestari Andy Jones (Stephen Graham), joka piilottelee päihdeongelmaansa ja lopulta ilta eskaloituu Andyn romahdukseen. 

Viisiosainen sarja jatkaa tarinaa puoli vuotta joulun tapahtumien jälkeen. Andyn apukokkina työskennellyt Carly on perustanut oman ravintolansa Point Northin, jossa työskentelee Andyn entinen henkilökunta. Hektinen tunnelma keittiössä jatkuu ja uudet tiukat tilanteet seuraavat toisiaan. Ravintola taiteilee taloudellisten haasteiden kanssa ja Carly yrittää pitää ravintolansa pystyssä samalla kun huolehtii sairaasta äidistään. 

Sarja on rakennettu niin, että jokainen jakso keskittyy eri hahmoon. Andyn toipuessa sydänkohtauksesta -ja leikkauksesta on tilaa annettu muun muassa Carlylle, pääkondiittorille Emilylle ja keittiövahtimestari Jakelle. Itse yllätyin miten pienessä roolissa Andy on sarjassa vaikka hän on äärimmäisen kiinnostava hahmo. Toki on myös mielenkiintoista tutustua syvemmin muiden henkilöhahmojen taustoihin ja syihin heidän toimintansa takana. 

Dan Cadanin, James Cummingsin, Alex Tenenbaumin ja Nathaniel Stevensin käsikirjoitus on priimaa. Tosin pienen soraäänen annan siitä, että katastrofeja tuntuu tapahtuvan liikaa syöden tarinan uskottavuutta ja draaman kaarta. Jaksoja on yritetty täyttää liikaa jännittävillä elementeillä. 

Elokuvassa ei sen dokumentaarisen tyylin vuoksi kuultu musiikkia, mutta sarjassa kuullaan. Jazzsävelet soivat tiuhaan ja koin sen jopa hieman häiritsevänä ja turhana. Olisi syntynyt huomattavasti autenttisempi vaikutelma jos musiikki olisi jätetty pois. 

Näyttelijät ovat edelleen lahjakkaita ja uskottavia rooleissaan. Erityisesti Emilyä näyttelevä Hannah Walters ja pääroolissa loistava Carlyn esittäjä Vinette Robinson muodostavat sarjan vahvan selkärangan. 

Sarja ei tavoita elokuvan erinomaista intensiteettiä mikä on toki luonnollista, kun tarina on pätkitty viiteen jaksoon. Siitä huolimatta se pitää otteessaan ja katsojana myötäelää hahmojen onnistumisissa ja huolissa. Noin 45 minuuttiset jaksot etenevät jouhevasti sarjan päättyessä niin, että ilmaan jää toive toisesta kaudesta. 


                                  ⭐️⭐️⭐️⭐️

       Kuva ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.orgKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival