Sarjasuositus: From (2022-)

                         


No nyt osui ja upposi! Innostuin älyttömästi sarjasta, jonka ensimmäinen kausi löytyy nyt Netflixistä ja kaksi kautta MTV Katsomo +-palvelusta (epäkäytännöllisesti eri paikoista harmi kyllä). Kolmas kausi on tulossa myöhemmin tänä vuonna. 

John Griffin luoma sci-fi-kauhusarja on pysynyt itseltäni täysin piilossa, mutta onneksi bongasin tämän helmen ja koukutuin välittömästi. Sarjassa seurataan Tabithan ja Jimin nelihenkisesti perhettä, joka päätyy asuntoautomatkallaan ajamaan ympyrää ja päätyy Townshipin kylään, josta ei pääse pois. Auringon laskettua kyläläiset lukittautuvat koteihinsa, vetävät verhot ikkunoiden eteen ja laittavat talismaanit roikkumaan. Kaikki tämä jotteivät hirviöt pääse sisälle. Nämä ihmisten näköiset, hymyilevät kammotukset houkuttelevat uhrejaan päästämään heidät koteihinsa syödäkseen nämä raa’asti.  

Sarjan varsinainen päähenkilö ja sydän on Townshipin sheriffi Boyd Stevens, joka on loistohahmo ja oma suosikkini. Mies pitää yllä järjestystä hyvin luontevasti Afganistanin ja Irakin sotien veteraanina ja kipuilee haastavia välejä poikansa kanssa. Toinen hahmo, josta pidän valtavasti on Donna, sisukas ja päättäväinen siirtolatalon johtaja. Hänessä on niin sanotusti munaa ja samalla äidillistä lempeyttä. 

Sarjan kummallakin kaudella on kymmenen jaksoa ja ne ovat pituudeltaan noin 40-50 minuuttisia. Takaumien kautta keritään pikkuhiljaa auki mitä hahmoille on tapahtunut ja miten he ovat päätyneet Townshipiin. Ainakin ensimmäinen kausi on timanttinen ja vaikka jaksot sisältävät paljon hahmojen välisiä keskusteluja en kokenut niitä tylsinä. Tapahtumia ja jännittäviä hetkiä riittää ja on ollut hyvä valinta hieman säästellä hirviöiden kanssa. Niiden tekemiä kauheuksia nähdään kuitenkin joka jaksossa ja täytyy sanoa, että kohtaukset ovat pelottavia ja verisiä vaikkakin nopeasti ohi. 

Sarjan näyttelijät eivät olleet itselleni tuttuja entuudestaan Tabithan ja Boydin hahmojen näyttelijöitä lukuunottamatta. Tabithaa näyttelee ’Maria Full of Grace’ -elokuvasta (2004) Oscar-ehdokkuuden saanut Catalina Sandino Moreno. Boydia taasen tulkitsee Harold Perrineau, joka on nähty muun muassa sarjoissa ’Lost’ ja ’Oz’ ja kahdessa ’Matrix’ -elokuvassa ja Baz Luhrmannin ’Romeo + Juliet’ -elokuvassa Mercutiona. Tämä pääosin tuntemattomampien näyttelijöiden käyttö on varmasti ollut myös hyväksi sarjalle ja kaikki tekevät hyvää työtä hahmojensa kanssa. 

’From’ sopii erityisesti Stephen King -tyyppisen materiaalin ja esimerkiksi ’Walking Dead’ - ja ’Lost’ -sarjojen ystäville. Ja plussaa vielä aavemaisesta tunnusmusiikista, joka on ”Que sera, sera” (Whatever will be, will be) -laulu Hitchockin elokuvasta ’Mies, joka tiesi liikaa’ (1956). Kappaleen esittää The Pixies. 


                                 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

          Kuva ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival