A Family Affair (2024)

                           


Tänään perjantaina Netflixissä ensi-iltansa saanut romanttinen komedia yhdistää konkarinäyttelijä Nicole Kidmanin, High School Musical -elokuvien tähden Zac Efronin ja kohtalaisen kovassa nosteessa olevan Joey Kingin. Tiedossa on kolmiodraama Hollywoodin malliin.


Ohjaus: Richard LaGravenese

Käsikirjoitus: Carrie Soloman

Näyttelijät: Nicole Kidman, Zac Efron, Joey King, Liza Koshy, Kathy Bates

Lajityyppi: romanttinen komedia

Kesto: 1 t 53 min


Itsekeskeinen ja materialistinen tähtinäyttelijä Chris Cole (eli perinteinen mielikuva Hollywoodin julkkisista) tekee assistenttinsa Zaran hulluksi yksityiselämänsä sotkujen hoitamisella sekä sillä, ettei mies ota tämän uraneuvoja vakavasti. Parin vuoden työsuhteen jälkeen Zara irtisanoutuu vihastuksissaan, mutta Chris haluaa tietysti tämän takaisin tajutessaan mitä on menettänyt.

Zara asuu leskeksi jääneen äitinsä Brooken kanssa, joka on paluuta tekevä kirjailija. Chris törmää tähän sattumoisin etsiessään ex-assistenttiaan ja parin kohtaaminen johtaa läheisempiin tunnelmiin. Tilanteesta järkyttyneen Zaran vaatimuksesta huolimatta Brooke ja Chris jatkavat suhdettaan salassa samalla kun Zara työskentelee leffatähti Colen apulaistuottajana. 

A Family Affairin piti alunperin ilmestyä jo marraskuussa 2023, mutta ensi-ilta siirtyi yli puolella vuodella eteenpäin käsikirjoittajien lakon vuoksi mikä näkyy myös tarinan joulukohtauksissa. Monista erinomaisista elokuvien käsikirjoituksista vastannut Richard LaGranevese (The Fisher King, Hiljaiset sillat, Hevoskuiskaaja) toimii tällä kertaa ohjaajana mistä hänellä on myös kokemusta aiempien kuuden elokuvan myötä. A Family Affair onkin sujuva ja hyvin rytmitetty romanttinen komedia vaikkei yllä lähellekään esimerkiksi LaGranevesen sydämeenkäyvää hittileffaa P.S. I Love You (2007). 

Ongelmana on Carrie Solomonin tekemä käsikirjoitus. A Family Affair -elokuva kierrättää moneen kertaan nähdyt rom-com-ideat ja on siksi todella ennalta-arvattava ja koska juonen käänteet pystyy päättelemään vaivatta jää myös hauskuus uupumaan. Yksikään kohtaus ei kerta kaikkiaan naurattanut. Vanhemman naisen ja nuoremman miehen suhde ja sen päivittely on myös jo loppuunkaluttu aihe. Kolmiodraama, tällä kertaa äiti-tytär-pomo, ei tuo genreen uusia tuulia. Harmillista ettei näin hyvällä ohjaajalla ja näyttelijöillä päästä parempaan lopputulokseen eikä siitä voi syyttää kuin kehnoa käsikirjoitusta.Nicole Kidmanin ja Zac Efronin välinen kemia ei sekään harmillisesti riitä. Liekö syynä molempien plastiikkakirurgisesti käsiteltyjen kasvojen jähmeys ja nukkemaisuus (mikä kylläkin sopii teemaan kun on kyse Hollywoodista), mutta joka tapauksessa kipinä uupuu ja pari vaikuttaa enemmän ystäviltä kuin rakastajilta. Kidman on stailattu ja etenkin meikattu oudosti ja vaikka hän hetkittäin onnistuu oikein hyvin niin elokuvasta välittyy hänen osaltaan välityön maku. Joey King sen sijaan ilahduttaa nuorella energiallaan ja Kathy Bates vaikuttavalla kokemuksellaan. Nautinnollisinta katsottavaa ovat Kidmanin ja Batesin väliset kohtaukset, joista välittyy lämpö ja aitous. Kaksi konkaria työssään.

A Family Affair toimii yhden katselukerran hömppänä, muttei yhtään sen enempää. Tarinan syvällisemmätkin elementit jäävät kellumaan pinnallisena höttönä yläilmoihin. Miksi tämä katsojia aliarvioiva elokuva on päädytty tekemään jää suureksi arvoitukseksi. 


                                       ⭐️⭐️

        Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Seinen syvyyksissä (2024)