Blue Lights - Belfastin poliisit kausi 2 (2024)

                     


Viime vuonna Ylellä esitetty Blue Lights -Belfastin poliisit -sarja on saanut jatkoa! Toinen kausi sisältää kuusi jaksoa ensimmäisen kauden tapaan ja tiedossa on jännittävien ja uhkaavien tilanteiden lisäksi syvempiä silmäyksiä päähahmojen henkilökohtaiseen elämään ja keskinäisiin suhteisiin. 

Ensimmäiseltä kaudelta tutut poliisit Grace Ellis, Annie Conlon, Tommy Foster ja Stevie Neil kohtaavat uusia haasteita ja erityisesti rajusti kasvanut huumeongelma ja lojalistien välinen valtataistelu työllistävät ryhmää. Tätä haastetta varten saadaan Blackthornin asemalle lisäapua uudesta partiopoliisista Shane Bradleysta, joka osoittautuu poikkeuksellisen taitavaksi ja ammattitaitoiseksi tyypiksi, mutta myös hämäräksi hahmoksi.

Pohjois-Irlannin Belfastiin sijoittuvat tapahtumat luovat miljöön politikoinnin lisäksi alueen historiallisten taustojen esilletuontiin. Lojalistien keskinäinen nokittelu ajautuu koko ajan väkivaltaisempaan suuntaan ja pinnan alla kytee tauotta räjähdysherkkää energiaa, jonka luoma jännite kasvaa kauden loppua kohti. Sarjalle on jo tiedossa jatkoa kahden kauden verran mikä on ilahduttava uutinen. Jos olin ykköskauden suhteen sitä mieltä, että sarja on kesympi kuin esimerkiksi Happy Valley niin kakkoskausi tuntuu lisänneen kierroksia vaikka tapahtumat pysyvätkin realistisen oloisina. 

BBC One -kanavan sarjan on luonut parivaljakko Declan Lawn ja Adam Patterson, joiden lisäksi käsikirjoitusta on ollut tekemässä Fran Harris. Ohjaajan penkillä häärii ensimmäiseltä kaudelta tuttu Gilles Bannier, joten tuttu tiimi on tae laadulle ja tasokkuuden säilymiselle. 50 minuuttisissa jaksoissa ehtii tapahtua paljon ja nopeahko tempo pitää mielenkiinnon yllä. Sarja on saanut ehdokkuuksia eri palkintogaaloissa ja ensimmäisellä kaudella mukana ollut näyttelijä Richard Dormer voitti ansaitusti parhaan sivuosan palkinnon IFTA Film & Drama Awards -gaalassa. 

Kriitikoiden ja katsojien suosion saavuttaneen brittisarjan uudet jaksot on katsottavissa kokonaisuudessaan Yle Areenasta tai jakso kerrallaan torstaisin Yle TV1:ltä. Ei voi kuin ihastella brittien taitoa tehdä vetävää draamaa ja miten hienosti he hallitsevat etenkin poliisisarjojen tekemisen, joten en voi kuin suositella Blue Lights -Belfastin poliiseja! 

Linkistä pääset lukemaan arvion ensimmäisestä kaudesta: https://www.leffahammas.com/2023/06/sarjasuositus-blue-lights-belfastin.html


                                ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

        Kuva ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Seinen syvyyksissä (2024)