Apples Never Fall -sarja (2024)

                                


Liane Moriartyn vuoden 2021 samannimiseen romaaniin perustuva draamasarja on nautinto! Delaneyn perheen äiti Joy katoaa ja asiassa on syytä pelätä rikoksen mahdollisuutta. Samalla kun poliisit tutkivat katoamista alkavat perheen sisäiset salaisuudet paljastua ja Delaneyn neljä aikuista lasta saa huomata, ettei vanhemmat ja heidän avioliittonsa ollut sitä mitä he luulivat.

Joy ja Stan Delaney ovat tennisvalmentajia, jotka myyvät menestyksekkään tennisakatemiansa jäädäkseen eläkkeelle. Pian tämän jälkeen matriarkka Joy katoaa kesken päivän ja aviomies Stan väittää lapsilleen vaimonsa olevan milloin missäkin puhelimen tavoittamattomissa. Lopulta perheen neljä lasta Troy, Logan, Brooke ja Amy alkavat ihmetellä miksi eivät saa äitiinsä yhteyttä ja on aika tehdä katoamisilmoitus. 

Kuvioita mutkistaa aiemmin Joyn ja Stanin elämään takiaisen lailla luikerrellut Savannah, nainen, joka kaipaa näiden apua ja jää lopulta pariskunnan luo asumaan. Savannah on kuin kolmas tytär Joylle ja unelmien täyttymys, sillä nuori nainen muun muassa laittaa taidokkaasti ruokaa ja toimii kunnon seuraneidin tavoin. Tosin hetkittäin hän myös flirttailee Stanin kanssa ja ilmapiiri kihelmöi oudosti. 

Vaikka sarja seuraa kadonneen äidin etsintää ja katsojan pää on pyörällä mahdollisen syyllisen pähkäilystä keskittyy päähuomio perheen sisäiseen dynamiikkaan ja Delaneyn neljän lapsen näkökulman esittelyyn. Sarjassa on mukana paljon takaumia, jotka valottavat tapahtumia ennen nykyhetkeä. Välillä on hieman hankalaa pysyä kärryillä pomppivan kerronnan kanssa, mutta takaumat kertovat kiinnostavia seikkoja Delaneyn perheenjäsenistä. Jokaisen lapsen näkökulmaa ja kokemuksia varten on varattu yksi jakso mikä avaa lisää Troyn, Loganin, Brooken ja Amyn suhteista vanhempiinsa ja toisiinsa. 

Apples Never Fall -sarja on seitsemän jakson minisarja, jonka rooleissa nähdään upea Annette Bening, konkarinäyttelijä Sam Neill (Jurassic Park, Peaky Blinders), Jake Lacy (White Lotus), Conor Merrigan Turner, Alison Brie (Mad Men), Essie Randles, Georgia Flood (Wentworth), Jeanine Seralles ja Dylan Thuraisingham. Viisinkertaista Oscar-ehdokas Annette Beningia (mm. The Grifters, American Beauty, Nyad) olisin katsellut mieluusti enemmänkin, sillä hän on upea ja harmillisen aliarvostettu näyttelijätär. Hänen tulkintansa Joy-äidistä on vahva, intensiivinen ja herkkä. Takaumien kautta nähdään onneksi Beningin hahmon moniuloitteisuutta ja erilaisuutta suhteessa neljän lapseensa. Sarjan pääroolin lisäksi Annette on toiminut myös vastaavana tuottajana. 

Miinusta tulee tarinan paikoitellen hitaasta etenemisestä ja tahmeudesta. Kenties pieni tiivistäminen olisi ollut paikallaan. Jos sarjalta odottaa trillerimäistä otetta joutuu pettymään, sillä jännittäviä käänteitä koetaan vain hetkittäin ja muu aika on puhdasta draamaa. Lupaavan ensimmäisen osan jälkeen jumiudutaan tutkimaan perheen historiaa takaumien välityksellä mikä toki syventää tarinaa tärkeällä tavalla, mutta ei toisaalta vie nykyhetken katoamistutkintaa eteenpäin. Viimeinen jakso punoo odotetusti irtonaiset langat yhteen ja oli ainakin itselleni varsin tyydyttävä lopetus.

Vaikka katsojana kiinnostikin kovasti tietää mitä Joylle on tapahtunut odotin melkein enemmän näkeväni miten Delaynen perhe selviää tapahtuneesta ja keskinäisiä välejä horjuttaneista tilanteista. Sarja onnistui koukuttamaan ja nautin etenkin sen pinnan alla kutkuttavista ristiriidoista ja hahmojen haasteista. Totuus on usein tarua ihmeellisempää tai arkisempaa niin kuin tässä tapauksessa. Välillä tarvitaan kunnolla ravistelevaa kokemusta, jotta päästään taas takaisin raiteille. 

     Sarja on katsottavissa Prime Video-palvelussa. 


                                    ⭐️⭐️⭐️⭐️

          Kuva ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival