Sarjasuositus: Blue Lights -Belfastin poliisit

                    


’Blue Lights’ -Belfastin poliisit on maaliskuussa 2023 BBC One -kanavalla esitetty poliisisarja, jonka on luonut Declan Lawn ja Alan Patterson. Kuusiosaisen sarjan ohjauksesta vastaa Gilles Bannier. Sarja on katsottavissa Yle Areenasta kokonaisuudessaan ja Yle TV1:n puolella torstai-iltaisin. 

’Blue Lights’ seuraa kolmen poliisikokelaan, Grace Ellisin, Annie Conlonin ja Tommy Fosterin, matkaa kohti valmistumista. Koko trio kipuilee omien haasteidensa kanssa: onko valittu urapolku se oikea, kestääkö työn paineet ja sen aiheuttamat pelot ja onko ylipäänsä kehityskelpoinen yksilö. Heidän kouluttajansa tekevät parhaansa opettaessaan mitä poliisi voi tehdä ja mitä ei ja samalla tuleekin esiin suuri ristiriita sääntöjen noudattamisen ja salaisten soluttautumisprojektien aiheuttamien kieltojen suhteen. Salaisuuksia riittää ja pikkuhiljaa jaksojen edetessä avataan eri hahmojen motiiveja toiminnan taustalla. 

Sarja sijoittuu kuvitteelliselle Blackthornin poliisiasemalle Belfastissa Pohjois-Irlannissa missä väkivalta ja levottomuudet ovat arkipäivää. Blue Lights tarkoittaa hälytystä ja niitä nähdään sarjassa henkirikoksista huumausaineiden yliannostuksiin. Kovin raakoja tai vastenmielisiä tapauksia nämä hälytystehtävät eivät ole eli liiallisella realismilla ei katsojaa ahdistella. Sarja tuntuu jopa hieman kiltiltä monen muun vastaavanlaisen rinnalla, mutta toisaalta se on myös virkistävää.   

Näyttelijät eivät olleet minulle kahta poikkeusta lukuunottamatta entuudestaan tuttuja, mutta tekevät varmaa ja uskottavaa työtä. Erityisesti Richard Dormer (Game of Thrones) on vallan mainio rouheana konstaapeli Gerard ’Gerry’ Cliffinä. 

Blue Lights ei yllä Happy Valleyn tai Line of Dutyn tasolle, mutta se onnistuu silti olemaan ehjä kokonaisuus, joka pitää katsojan kiinnostuneena joka kohtauksen ajan. Erityisesti poliisikokelaiden edesottamukset ja törmäykset vanhojen konkareiden kanssa ovat parasta antia eikä 50 minuutin pituisissa jaksoissa ole tylsiä hetkiä vaan tarina kulkee sopivalla intensiteetillä eteenpäin. 

Sarja on saanut hyvät arviot ja siitä tulee myös toinen kausi, joten tästä hieman kesympi mutta onnistunut poliisisarja katsottavaksi! 

               

                                 ⭐️⭐️⭐️⭐️

            


                      Kuva: imdb.com

        Tiedot: imdb.com, en.m.wikipedia.org

               Traileri: youtube.com


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival