Skimbagirls -naisten hääkohellusleffa


 

Alaston Samuli Edelmann, sarja-avioituja-Emma, lastenohjelman seksikäs Raija Rapu, Näkijä-Valpuri…näitä erilaisia hahmoja kyllä riittää kotimaisessa komediassa Skimbagirls.


                ”Hänen kauneutensa salaisuus: 

                 aivan helvetin hyvät avioliitot”


Ohjaaja Marja Pyykön kuudes elokuva Skimbagirls (2023) kertoo naisporukasta, joka kokoontuu yhteen aina Emman (Anna-Maija Tuokko) häissä, joita on juhlittu vuosien varrella jo neljä kertaa. Nyt on vuorossa viides liitto Petteri -nimisen (Samuli Edelmann) poromiehen kanssa. Naistrio (Matleena Kuusniemi, Ria Kataja ja Armi Toivonen) matkustaa Lappiin ystävänsä hääjuhlaa varten ja samalla reissulla pidetään hauskaa ja avaudutaan oikein kunnolla. 

Skimbagirls on kuin versio Luokkakokous-elokuvasta, mutta tällä kertaa naisten tapaan esitettynä. Nämä ladyt ovat kuin Sinkkuelämää -sarjan nelikko, joista on löydettävissä erilaiset arkkityypit: seksikäs viettelijätär, boheemi elämän pohdiskelija, vihainen menestyjä ja epävarma onnen etsijä. Miehiä riittää sivurooleissa, joista esille nousee jatkuvasti alastomana kirmaava Petteri (Edelmann) ja sympaattinen taksikuski Late (Teemu Aromaa). Myös komedian elävä legenda Aake Kalliala on mukana menossa papin ominaisuudessa, mutta harmillisen pienessä roolissa. 

Skimbagirls sisältää muutaman huvittavan tai jopa naurattavan kohtauksen. Muuten tarina on melkoisen kehno ja yllätyksetön eikä kanna loppuun asti. Elokuva alkaa kohtuullisen lupaavasti, mutta intensiteetti hiipuu tarinan edetessä ja kohelluksen ottaessa vallan. Näyttelijän työ on tällä Misa Palanderin käsikirjoituksella siedettävää eikä ole vaatinut keneltäkään suuria ponnisteluja. 

Skimbagirls kestää alle puolitoista tuntia mikä on sille eduksi. Raija Ravun biisi ja naiskvartetin karaoketulkinta Leila K:n ’Electric’ -kappaleesta jäävät mieleen parhaiten. Aiemmin mainitsemani Luokkakokous -elokuva oli onnistuneempi tekele kuin Skimbagirls, jolle tuskin tehdään jatko-osia (toivottavasti). 


                                       ⭐️

                                   Kuva: nordiskfilm.fi
                    Traileri: yputube.com
            


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival