Hollywood-tähdet kuvissa (Tähtihetkiä-näyttely)

                     


Bongasin Suomen suurimman elokuvalehden Episodin Facebook-tililtä mainoksen Tähtihetkiä -näyttelystä, jossa voi käydä katsomassa ja ihmettelemässä Hollywood-tähdistä otettuja valokuvia. Niiden takana on suomalaistoimittaja Kirpi Uimonen, joka on toiminut Hollywoodin kirjeenvaihtajana 20 vuotta ja on tälläkin hetkellä mukana Hollywood Foreign Press Associationin (HFPA) hallituksessa. Kyseinen organisaatio tunnetaan parhaiten Golden Globe -palkintogaalan perustajana. 

Innostuin Tähtihetkiä -näyttelyn teemasta ja päätin lähteä työpäivän jälkeen käymään Helsingissä katsomassa minkälainen näyttelypaikka Finlandia Galleria on ja ketkä kuuluisuudet ovat päässeet Uimosen kuvaamiksi. Olin harmitellut sitä, että minulta jäi väliin Duane Michaelsin muotokuvanäyttely, jossa olisi ollut myös nähtävillä muun muassa tunnettujen näyttelijöiden valokuvia, joten oli mukavaa löytää vastaavanlainen vaihtoehto.

Finlandia Galleria sijaitsee Pikku-Finlandiassa (os. Karamzininranta 4), joka on paikan nettisivujen mukaan ”kaupungin uusi klassikko” ja josta löytyy Helsingin ”kiehtovin kahvila” (finlandiatalo.fi 10.6.2023). Töölönlahden rannan ja Finlandia-talon välittömään läheisyyteen rakennettu uusi puurakennus sisältää siis gallerian lisäksi tunnelmallisen kahvilan ja viinibaarin. 

                          


Kävelin kohteeseen Helsingin päärautatieasemalta reilussa kymmenessä minuutissa ja minua oli vastassa näyttävän näköinen ja tuoreen puun tuoksuinen Pikku-Finlandia, jonka terassilla oli ihmisiä nauttimassa lämpimästä kespäivästä. Kuljin kahvilan läpi etsien näyttelyä, joka löytyikin oikeanpuoleisen sisäänkäynnin kohdalta. 

28 Uimosen näyttelyyn valitsemaa valokuvaa on otettu vuosina 2017-2019 haastattelutilanteissa, joten ne eivät ole varsinaisia poseerauksia vaan kameralla ikuistettuja hetkiä, joissa Hollywoodin A-luokan näyttelijät ja ohjaajat vaikuttavat todellisemmilta ja aidommilta vastatessaan kysymyksiin ja kertoessaan projekteistaan. Näin kuvissa häivähdyksiä siitä millaisia he kenties ovat persoonaltaan. Läsnä oli iloa, naurua ja suorastaan riemukasta tunnelmaa, mutta myös totisempaa ja pohdiskelevampaa ilmettä. 

Tähtihetkiä -näyttely havahdutti minut itse asiassa kyseenalaistamaan Hollywood -tähdistä syntyneitä mielikuvia, sillä huomasin ihmetteleväni miksi esimerkiksi Jennifer Aniston vaikutti kuvassaan niin asialliselta ja viralliselta, sillä olen tottunut näkemään hänet aina hymyilevänä ja nauravaisena ihmisenä. Uimosen ottama kuva näytti hänestä erilaisen puolen juuri siinä hetkessä mikä tosiaan lisää aitouden ja inhimillisyyden kokemusta. 

Yllätyin myös Anthony Hopkinsin hersyvästä ilosta ja siitä kuinka kuvattavien komeus ja kauneus välittyi niin hienosti kuvista kuten esimerkiksi Angelina Jolien kohdalla. Oli mainiota nähdä miten ohjaaja Quentin Tarantino selitti käsillään tehostaen asiaansa ja George Clooneyn velmu ilme oli tuttuun tapaan läsnä. 

Olisi todella kiinnostavaa kuulla Kirpi Uimosen tarinoita haastattelutilanteisiin liittyen, joten olisikohan mahdollista kenties koostaa kuvat kirjaksi? 

Näyttely on esillä kesäkuun loppuun saakka Finlandia Galleriassa, joka on kaikille avoin ja maksuton vierailukohde. Suosittelen käymään näyttelyn lisäksi nauttimassa kahvilan antimista, sen verran kutsuvalta näytti itse kahvila ja sen terassi, mutta myös myytävänä olevat suolaiset ja makeat herkut! 

                     


                Tiedot: episodi.fi (11.6.2023)

                  Kuvat by me

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival