Arvio: Ticket to Paradise

                             


’Ticket to Paradise’ eli suomeksi Matkalippu paratiisiin on vuoden 2022 lokakuussa ensi-iltansa saanut romanttinen komedia, jonka päätähtinä komeilevat Oscar-voittajat Julia Roberts ja George Clooney. Elokuvassa heidän tytärtään näyttelee kovassa nosteessa oleva Kaitlyn Dever, joka on tuttu muun muassa ’Booksmart’ -elokuvasta ja ’Dopesick’ -minisarjasta. ’Ticket to Paradise’ on englantilaisen käsikirjoittaja-ohjaaja Ol Parkerin neljäs ohjaustyö. 

Lily (Dever) on valmistunut juristiksi ja lähtee viettämään ansaittua lomaa ystävänsä kanssa Balille. Lilyn eronneet vanhemmat Georgia (Roberts) ja David (Clooney) saavat tiedon tyttärensä matkan aikana, että hän on tavannut elämänsä miehen ja on menossa naimisiin. Eihän siinä auta muu kuin lähteä Balille ja yrittää erottaa rakastavaiset toisistaan, koska vanhemmat eivät halua tyttärensä tekevän samaa virhettä kuin itse kokevat tehneensä. Johtuneeko upeista maisemista vai mistä, mutta riitaisa ex-pari huomaakin vanhojen tunteiden olevan vielä olemassa ja elämä onnistuu yllättämään. Lisämausteensa tarinaan tuo myös Georgian uusi miesystävä Paul (Lucas Bravo), ranskalainen lentokapteeni eli suorastaan unelmien mies, joka on valmis vakavampaan suhteeseen. 

’Ticket to Paradise’ perustuu käytännössä Robertsin ja Clooneyn keskinäiselle naljailulle mikä onkin elokuvan parasta antia huikeiden maisemien lisäksi. Näiden kahden Hollywood -tähden yhteistyö on aina toiminut vaivattomasti ja heidän tosielämän ystävyytensä näkyy loistavana kemiana. Ennen tätä elokuvaa he ovat näytelleet yhdessä muun muassa Ocean’s trilogiassa.

Yleisesti ottaen ’Ticket to Paradise’ on hyvin perinteinen romanttinen komedia ja elokuvan käänteet ja loppuratkaisu on helposti ennalta-arvattavissa. Mitään uutta se ei tuo lajityyppiin ja vaikuttaa siltä, että ideana on ollut vain yhdistää Roberts ja Clooney jälleen kerran ja saada sitä kautta yleisöä teattereihin. Tässä agendassa onnistuttiin kyllä, sillä elokuva tuotti yli 170 miljoona dollaria maailmanlaajuisesti. 

Elokuva naureskelee kulttuurien välisille eroille kuten eri tavalle syödä banaania Amerikassa verrattuna Baliin. Näitä kahta kulttuuria myös vertaillaan työuran ja elämäntavan osalta: Amerikassa arvostetaan mainetta ja mammonaa eli niin sanottuja kovia arvoja, Aasiassa enemmän ihmisen ja luonnon yhteyttä, perhettä ja läsnäoloa. Katsojalle jätetään pohdittavaksi mitä itse kokee tärkeänä ja olisiko rakkaus kuitenkin se suurin elämän voima ja tarkoitus. 

’Ticket to Paradise’ on helppoa katsottavaa ja mukana on myös kohtuuhauskoja kohtauksia kuten baarissa tapahtuva juopottelu ja tanssiminen vanhempien näyttämään malliin. Kyllähän tämän elokuvan katsoo ainakin kertaalleen etenkin valovoimaisten tähtiensä vuoksi.


                                    ⭐️⭐️⭐️

            


Kuva: imdb.com
Tiedot: wikipedia.org
Traileri: youtube.com

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Seinen syvyyksissä (2024)