5 lyhytelokuvaa, jotka kannattaa katsoa Yle Areenasta

  


Lyhytelokuvassa on voimaa! Yle Areenasta löytyy kymmeniä ehdokkaita, joista valitsin viisi kotimaista eri teemaista lyhytelokuvaa, jotka säväyttivät. Jos haluat tunne-elämyksiä tai lisätä ymmärrystäsi jostakin tietystä aiheesta niin lyhytelokuva on intensiivinen ja oivallinen tapa erilaisille kokemuksille!


                                  1. Äiti 

Vanhemmat ovat kokeneet suuren tragedian ja äitienpäivä näyttää heidän surunsa olevan eri vaiheissa. Isä haluaisi mennä elämässä eteenpäin, mutta äiti kaipaa ja elää vahvasti muistoissa. Inka Kallén tekee hienovaraisen sanattoman tulkinnan, jossa hän ilmaisee suurta tuskaa, surua ja lämpöä hyvin koskettavasti. Ohjaaja: Juha Hippi. 2014. Kesto: n. 6 min. 


                                2. Spiral

Spiral (suomennettuna Kierre) esittelee baletti tanssinopettajan, joka kohtaa koulukiusaajansa tämän tuodessa tytärtään oppilaaksi balettitunnille. Vanhat muistot nousevat pintaan tytön toimiessa triggerinä, ahdistavan kokemuksen laukaisijana, joka saa kiusatun opettajan taantumaan ja kipuilemaan tuntemustensa kanssa. Alma Pöysti vakuuttaa opettajan roolissa. Ohjaaja: Salla Sori ja Eva-Maria Koskinen. 2022. Kesto: n. 17 min.  
                             3. Tuulikki 

Tuulikki on nuori ja ihastunut tyttö, jota äiti pitää vankina kodissaan. Tunnelma on klaustrofobinen ja tuo mieleen Stephen Kingin Piina -elokuvan. Loppu palkitsee katsojansa tarinan yllätyksellisyydellä. Naisnäyttelijätrio on huikea (Elina Knihtilä, Seela Sella ja Saara Koivisto). Ohjaaja: Teemu Nikki. 2022. Kesto: n. 14 min. 

                       


                          4. Kalmansiivooja 

Aihe tuntuu makaaberilta, mutta juuri siitä syystä on hyvä haastaa itsensä, sillä kuolema on edelleen tabu vaikka se koittaa meille kaikille. Kalmansiivoojassa kerrotaan miten kuoleman jäljet siivotaan pois vainajan kotoa. Nostan hattua heille, jotka tekevät tätä työtä ja lyhytelokuva on tehty hienotunteisesti hieman epämiellyttävästä aiheesta. Ohjaaja: Terjo Aaltonen. 2018. Kesto: n. 7 min.                   5. Pitääkö mun kaikki hoitaa 

Ohjaaja Selma Vilhusen vuonna 2014 Oscar-ehdokkuuden saanut lyhytelokuva kannattaa katsoa jos sitä ei ole vielä nähnyt. Nelihenkinen perhe nukkuu pommiin ja kiirehtii häihin äidin yrittäessä pitää kaikki langat käsissään. Vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen perheenisä ottaa homman haltuun. 2012. Kesto: n. 6 min. 

                    


                               Kuvat: yle.fi

                    

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Seinen syvyyksissä (2024)