Scream VIYllättävän hyvä ja viihdyttävä kuudes osa Scream -leffasarjaan! Ghostface on saapunut New Yorkiin ja taas on aika paitsi paeta myös selvittää kuka tällä kertaa on piiloutunut maskin taakse. Kohta 30 vuotta täyttävä Scream -franchise sai uusimman osansa alkuvuodesta 2023 ja on jo nyt katsottavissa Netflixissä. 


Ohjaaja: Tyler Gillett ja Matt Bettinelli-Olpin

Käsikirjoitus: James Vanderbilt ja Guy Busick

Näyttelijät: Jenna Ortega, Melissa Barrera, Hayden Panettiere, Courtney Cox, Dermot Mulroney

Lajityyppi: kauhu/slasher

Kesto: 2 t 2 min


Ensimmäisen Scream -elokuvan ilmestymisestä tulee kolmen vuoden päästä kuluneeksi kolmekymmentä vuotta ja edelleen tehdään uusia jatko-osia sarjaan. Juuri tiedotettiin seitsemännen osan ohjaajan nimi eli muun muassa ’Happy Death Day’ -elokuvan ohjaaja Christopher Landon ottaa ohjakset, mutta vielä ei ole tiedossa elokuvan julkaisuajankohtaa. 

Alkuperäisestä elokuvasta on tullut klassikko, mutta muut osat eivät ole olleet yhtä unohtumattomia. ’Scream’ (1996) on ohjaaja Wes Cravenin mestariteos, johon hän teki vielä kolme jatko-osaa vuosina 1997, 2000 ja 2011. Sen jälkeen ohjauksesta vastasivat Tyler Gillett ja Matt Bettinelli-Olpin, jotka ovat ohjanneet myös uusimman elokuvan. ’Scream V’ ilmestyi vuonna 2022 ja vain vuotta myöhemmin ’Scream VI’. Elokuvia on viety vuosien varrella selvästi verisempään ja raaempaan suuntaan mikä ei ainakaan itseäni haittaa yhtään. 

’Scream VI’ on viidennen osan käsikirjoittaneiden Vanderbiltin ja Busickin käsialaa. Tällä kertaa tarina on sijoitettu Kalifornian kuvitteellisesta Woodsboron kaupungista New Yorkiin, kaikkien tuntemaan metropoliin, johon neljä Ghostfacen edellisistä murhista selvinnyttä nuorta aikuista muuttavat uuden elämän toivossa.

Elokuvan alkukohtaus on kiinnostava. Kaunis vaalea nainen näyttävän keltaisessa iltapuvussaan siemailee juomaa baaritiskillä, kun hänen eksynyt treffiseuralaisensa soittaa. Nainen alkaa ohjeistamaan miestä oikean paikan löytämisessä ja päätyy kadulle tarkistamaan minkä värisessä rakennuksessa baari sijaitsee. Tämä on virhe, minkä katsoja jo tietääkin ja tiedossa on myös ettei naiselle käy hyvin hänen päätyessään pimeälle sivukujalle. Kohtauksen lopussa on yllättävä käänne, joka sai minut innostumaan elokuvasta.

Ghostfacen tavoittelemat pääuhrit ovat sisarukset Sam ja Tara Carpenter (Melissa Barrera ja Jenna Ortega), jotka selviävät murhaajan kynsistä New Yorkin illassa. Ghostface jättää jälkeensä naamion, jota käytettiin vuoden 2011 Woodsboron tapoissa ja Sam kohtaa salaliittoteorioita, joissa häntä syytetään kyseisistä kuolemantapauksista. 

Hyökkäyksen jälkeen  siskokset tapaavat NYPD:n poliisiasemalla huonetoverinsa Quinnin poliisi-isän, Wayne Baileyn (Dermot Mulnorey), FBI:n erikoisagentin Kirby Reedin (Hayden Panettiere) ja legendaarisen toimittajan Gail Weathersin (Courtney Cox). Tästä alkaa kilpajuoksu kuolemaa viljelevää Ghostfacea vastaan. Kuka mahtaa olla tällä kertaa naamion takana ja kuka säästyy veitsen iskuilta? 


’Scream VI’ tiedostaa olevansa elokuvasarja ja suorastaan irvailee asialla. Tekijät osaavat selvästi nauraa itselleen ja hyödyntävät ironisella tavalla lukuisat jatko-osansa. Tämä on nerokas lähestymistapa ja huumori keventää muuten synkkää menoa. Jännitin sitä miten elokuva jaksaa kantaa kahden tunnin kestonsa, mutta huoleni oli turha, sillä tylsiä ja tyhjiä hetkiä ei ole ja elokuva pitää vaivattomasti otteessaan.

Franchisen konkari Courtney Cox on saanut elokuvaan hienon taistelukohtauksen Ghostfacea vastaan ja lunastaa muutenkin fanien odotukset. On mukava nähdä mielenterveys- ja päihdeongelmista kärsinyt Hayden Panettiere mukana näyttelijäkokoonpanossa ja hän tekee pontevan roolisuorituksen. Elokuvan tähti on Jenna Ortega, Wednesday-sarjasta hurjaan nosteeseen noussut nuori näyttelijätär, joka on suvereeni tässäkin produktiossa. Hänessä on sitä jotain mikä sopii etenkin kauhugenreen ja makaaberiin tunnelmaan.

On aina nautinnollinen hetki, kun naamion takaa paljastuu murhaaja. Niin käy nytkin ja mukana on kutkuttavaa jännitystä, sillä tekijöitä on tällä kertaa useampi kuin yksi. Itse yllätyin loppuratkaisusta mikä on aina plussaa. 

’Scream VI’ on onnistunut kokonaisuus, josta on kiittäminen hyvää käsikirjoitusta, taitavia näyttelijöitä ja sopivan veristä toimintaa. New York toimii sopivana miljöönä ja suurempana leikkikenttänä Ghostfacelle. Jos olet elokuvasarjan ystävä niin saat varmasti viihdyttävän leffaillan!


                                       ⭐️⭐️⭐️⭐️


                                Kuvat: imdb.com

                            Tiedot: en.m.wikipedia.org

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival