Anoppi on pahin

                         


Jane Fonda pistelee parastaan hirviömäisenä anoppikokelaana romanttisessa komediassa vuodelta 2005, jossa rakastunutta paria esittää Jennifer Lopez ja Michael Vartan. 


Ohjaaja: Robert Luketic

Käsikirjoitus: Anya Kochoff

Näyttelijät: Jennifer Lopez, Jane Fonda, Michael Vartan, Wanda Sykes

Lajityyppi: romanttinen komedia

Kesto: 1 t 37 min


Hippityttö Charlotte ’Charlie’ Cantilini on tuuraaja, joka muun muassa kävelyttää koiria, toimii tarjoilijana ja vastaanottoapulaisena. Hänen unelmansa on ura vaatesuunnittelijana. Charlie törmää eräänä päivänä komeaan kirurgiin Kevin Fieldsiin ja pari rakastuu. Kevinin äiti Viola Fields, ansioitunut toimittaja, saa potkut televisiosta ja korvataan nuorella naisella. Samalla pamahtaa päälle ikäkriisi. Kun Viola kuulee poikansa uudesta tyttöystävästä nostaa mustasukkaisuus päätään ja tulevasta anopista kuoriutuu hirviö, jonka agendana on saada pari eroamaan. Hän kehittää ovelan juonen, jolla päätyy asumaan poikansa ja tämän morsiamen luo eikä anna Charlielle hetkeäkään rauhaa Kevinin ollessa lääkärikonferenssissa. Charlie ymmärtää lopulta, että Violan touhuissa on jotakin hämärää ja päättää kääntää tilanteen omaksi edukseen esimerkiksi pyytämällä Violan morsiusneidokseen Kevinin nähden. Morsiusneidon tehtäviä kun on melkoisen paljon ja persikanvärinen röyhelomekko on Violan kauhuksi valmiina. Lopulta tietysti anoppi ja miniä tulevat järkiinsä ja tekevät sovinnon. 

Olen nähnyt elokuvan sen ilmestymisvuonna ja siitä on jäänyt mieleen etenkin Jane Fonda erilaisine tempauksineen. Halusin katsoa komedian uudestaan vuosien jälkeen nähdäkseni onko se oikeasti hyvä vai onko aika vain kullannut muistot. 
’Anoppi on pahin’ (alkup. Monster-in-law) oli Jane Fondan paluu elokuviin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Kyseessä onkin selvästi Fondan show ja hän on parasta mitä tämä komediapläjäys tarjoaa. Hän yksinkertaisesti näyttää miksi on Oscar-palkittu näyttelijä ja onneksi Fonda on saanut tehdä antoisampia rooleja tämän jälkeen kuten esimerkiksi loistavan tv-sarjan ’Grace and Frankie’. 

Michael Vartan, Alias-sarjasta tunnetuksi tullut komistus, ei saa elokuvassa muuta tehtävää kuin näyttää hyvältä minkä hän toki hoitaa mallikkaasti. Latinotähti Jennifer Lopez ei ole parhaimmillaan vaikka ’Anoppi on pahin’ onkin hänen viimeisin onnistunut romanttinen komediansa. Lopez ansaitsi suoristuksestaan kyseenalaisen kunnian eli ehdokkuuden huonoimpana naisnäyttelijänä elokuvassa Golden Razzberry Awards- gaalassa. Voitto jäi (onneksi) tässä kategoriassa saamatta.
Fondan ja Lopezin valtataistelu on herkullista katsottavaa ja mukana on hauskojakin hetkiä. Erityisesti silloin, kun Charlie pistää kampoihin tulevalle anopille ja antaa tämän maistaa omaa lääkettään. Elokuvan heikkoutena on sen käsikirjoitus. Violan hahmolle on kirjoitettu nasevimmat vuorosanat ja kohtaukset, kun taas Charlie ja Kevin ovat vain kuhertelevia sivustaseuraajia. Heidän hahmonsa jäävät kertakaikkisen yksiulotteisiksi eikä parin rakkaustarinalla ole juurikaan väliä, kun hirviöanoppi vie huomion. 

Sivurooleissa nähdään järjen ääni eli Violan aisapari Ruby (mainio Wanda Sykes) ja Charlien ystävät Remy (Adam Scott) ja Fiona (Monet Mazur). Erityisen makoisassa, mutta pienessä roolissa vakuuttaa huikean uran tehnyt näyttelijätär Elaine Stritch Violan ex-anoppina Getrudena, joka paljastuu samanlaiseksi hirviöanopiksi kuin Viola on Charlieta kohtaan. 

’Anoppi on pahin’ ei ole kokonaisuutena kovin kummoinen ja tarina on lopulta melkoisen hölmö ja epäuskottava. Kiitos kuitenkin Jane Fondalle paluusta elokuvien pariin ja tätä komediaa kannattelevasta roolisuorituksesta! 


                                    ⭐️⭐️

         Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival