Sarjasuositus: Hijack

                    


Jännittäviä käänteitä riittää, kun lentokone kaapataan ja Idris Elban esittämä Sam Nelson yrittää ratkaista tilannetta rauhanomaisin keinoin väkivallan sijaan. Seitsenosainen minisarja saa katsojan pitämään penkistään kiinni hurjilla tapahtumillaan. Sarja on katsottavissa  Apple + -suoratoistopalvelussa. 

216 matkustajaa on kyydissä Kingdom -lentoyhtiön koneessa seitsemän tunnin lennolla Dubaista Lontooseen. Yksi heistä on Sam Nelson, bisnesmaailman kovan luokan neuvottelija, joka on matkustamassa kotiin poikansa ja etääntyneen vaimonsa luokse. Lento saa pelottavan käänteen, kun neljä matkustajista, kolme miestä ja yksi nainen, kaappaavat koneen. Samin onnistuu lähettää viesti vaimolleen koskien tilannetta, joka kertoo vaaratilanteesta poliisina työskentelevälle poikaystävälleen. 

Kaappaajien vaatimuksena on saada vapautetuksi rikoskumppaninsa Edgar ja John vankilasta. Lontoossa salamurhaajat ovat tappaneet lentokentällä työskennelleen virkailijan perheineen ja samaiset siivoojiksi naamioituneet miehet uhkaavat murhata Samin perheen. Lentokoneessa tulee myös kuolonuhreja mikä lisää paniikkia ja painetta toimia oikein viattomien matkustajien suhteen. 

Sarjan tapahtumia seurataan sekä lentokoneesta että Lontoon maaperältä käsin. Tunnelmat koneessa, lennonjohdossa ja ministerien pöydän ympärillä tiivistyvät koneen lähestyessä määränpäätään. Onnistuuko Sam estämään kaappaajia vahingoittamasta lisää ihmisiä ja saadaanko kone laskeutumaan turvallisesti maankamaralle? Entä miten käy Samin perheen? 
’Hijack’ on George Kayn käsikirjoittama ja ohjaajien Jim Field Smithin ja Mo Alin trilleri, joka onnistuu säilyttämään intensiteettinsä 44-50 minuuttia pitkien jaksojen aikana. Englantilaisen käsikirjoittaja Kayn kynästä on syntynyt huikeita sarjoja aiemminkin kuten ’Lupin’, ’Litvinenko’ ja ensimmäinen kausi ’Killing Eve’ -sarjasta. 

’Hijack’ on laadukas minisarja, josta ei löydy tylsiä hetkiä ja joka kiristää jännityksen huippuunsa viimeiseen jaksoon huipentuen. Mukana on kyllä epäuskottaviakin tilanteita kuten se, että lentokoneen kapteeni päästää kaappaajat ohjaamoon sen sijaan, että uhraisi lentoemäntä-rakastajattarensa. 9/11 terrori-iskujen jälkeen on vaikea kuvitella, että kapteeni rikkoisi protokollaa näin räikeästi matkustajien hengen uhalla vaikka ottaisi huomioon inhimilliset tekijät. 

Idris Elba tuli tutuksi suurelle yleisölle ’Luther’ -sarjasta ja jatkaa varmoja otteitaan Sam Nelsonina, joka on hillityn harkittu ja rauhallinen hahmo osoittaen viisautta ja ymmärrystä ihmisten käytöstä kohtaan. Elba on karismaattinen näyttelijä, joka on sarjan sydän. Toinen mielenkiintoinen ja tiukassa paikassa kallion lailla toimiva hahmo on Alice Sinclair, Lontoon Heathrown lennonjohtaja, jota esittää loistavasti Eve Myles. 
’Hijack’ on taidokkaasti tehty, lopulta kohtalaisen tyypillisellä kaavalla etenevä panttivankijännäri, jossa on kuitenkin erilainen tulokulma. Onko mahdollista, että rauhanomaiset keinot ja ihmisen empatiakykyyn vetoaminen toimisivat paremmin kuin väkivalta ja uhkailu?                                 ⭐️⭐️⭐️⭐️

       Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Seinen syvyyksissä (2024)