Marvinin tyttäret

                     


Perhedraama toisistaan etääntyneistä perheenjäsenistä, jotka vakava sairaus yhdistää. Näyttelijäkaarti on täynnä kaikkien aikojen parhaimpia kuten legendaarinen Meryl Streep ja seuraavana vuonna tähteyteen ’Titanicista’ noussut Leonardo DiCaprio.


Ohjaaja: Jerry Zaks

Käsikirjoitus: Scott McPherson

Näyttelijät: Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Diane Keaton, Robert De Niro, Hume Cronyn, Gwen Verdon, Hal Scardino

Lajityyppi: draama

Kesto: 1 t 38 min


Lee, vastavalmistunut kosmetologi, elää kolmestaan kahden poikansa Hankin ja Charlien kanssa Ohiossa. Elokuvan alussa pojat ovat kotonaan ja vanhempi veljeksistä, Hank, katselee valokuvia repien äitinsä osuuden niistä pois. Lopuksi hän heittää bensaa kuvien riekaleiden päälle ja sytyttää ne tuleen. Luonnollisesti koko talo syttyy palamaan ja perhe joutuu etsimään suojaa nunnien luota. 17-vuotias Hank joutuu hoitoon mielisairaalaan.

Leen sisko Bessie on jäänyt hoitamaan perheen isää Floridaan tämän saatua aivohalvauksen 20 vuotta sitten. Samoihin aikoihin Lee löysi aviomiehen ja muutti Ohioon pitämättä yhteyttä perheeseensä. Nyt parikymmentä vuotta myöhemmin Bessiellä todetaan leukemia, joka pakottaa hänet soittamaan siskolleen ja pyytämään häntä ja poikia mahdollisen luuytimen luovuttajiksi. Testien perusteella kukaan ei kuitenkaan sovi tehtävään mikä on kova paikka etenkin aiemmin itsekkäälle ja välinpitämättömälle Leelle, joka päättää jäädä hoitamaan siskoaan ja isäänsä Floridan lämpöön.

Scott McPherson muokkasi näytelmästään elokuvan käsikirjoituksen onnistuen siinä sinänsä hyvin, että elokuva ei ole teatterimainen niin kuin vastaavissa tapauksissa välillä käy. Ei ole välttämättä helppoa siirtää näyttämölle kuuluvaa materiaalia valkokankaalle. Jotain jää silti puuttumaan ’Marvinin tyttäristä’, sillä elokuva tuntuu tympeältä ja lattealta. Se ei herätä tunteita kuin vasta lopussa välttäen toki liian siirappisuuden. Parhaimpia kohtauksia ovat ne, joissa Bessie ja Hank keskustelevat ja viettävät yhdessä aikaa. Niissä on läsnä lämpö, inhimillisyys ja koskettavuus. Elokuva ikään kuin herää eloon näissä hetkissä.   Elokuva on Jerry Zaksin ensimmäinen ohjaustyö ja eittämättä kokemattomuus näkyy. ’Marvinin tyttäret’ on hajuton ja mauton, turvallinen tekele, josta ei jää juuri muuta käteen kuin Diane Keatonin Oscar-ehdokkuuden saanut roolisuoritus ja nuoren Leonardo DiCaprio hämmästyttävä varmuus. Zaks siirtyi television puolelle ohjaamaan sarjoja ja elokuvia kuten parikymmentä jaksoa ’Kaikki rakastavat Raymondia’ -sarjasta. Itse asiassa ’Marvinin tyttäret’ floppasi eli katsojat eivät olleet kiinnostuneita elokuvasta. Sen budjetti oli 23 miljoonaa dollaria eikä lipputuloja tullut kuin noin 13 miljoonaa. 

On mukava nähdä Diana Keaton vakavassa draamassa komediaroolien sijaan ja myös Robert De Niro ilman nykyisiä maneereja. Muuten hänen roolinsa elokuvassa on vaatimattoman pieni. Meryl Streep tekee perusvarmaa työtä ja jo aiemmin hehkuttamani DiCaprio on selvää tähtiainesta parikymppisenä nuorena miehenä. 

’Marvinin tyttäret’ on hienosti näytelty perhekuvaus, josta toivoo pitävänsä enemmän kuin piti. Odotukset jäivät lunastamatta, mutta toisaalta olisi voinut viettää huonomminkin puolitoista tuntia. 


                                      ⭐️⭐️⭐️

      Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.orgKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Seinen syvyyksissä (2024)