David Holmes - The Boy Who Lived

                       


Harry Potter -tähti Daniel Radcliffen ystävyys stuntmies David Holmesin kanssa kesti vaarallisen onnettomuuden, joka halvaannutti Davidin ja lopetti tämän unelmien uran. Kaksikko on edelleen ystäviä, jotka voivat ainutlaatuisen yhteytensä ansiosta muistella Potter -aikoja erityisellä tavalla niin hyvässä kuin pahassa. 

Hbo dokumentti kertoo Davidin tarinan lapsivoimistelijasta Harry Potter -elokuvien sijaisnäyttelijäksi. David ja kaksi veljeä olivat hyvin vilkkaita poikia jo lapsina ja perheen äiti keksi, että voimistelu olisi oiva väylä purkaa energiaa. Davidin toiveammatiksi muodostui jo 11-vuotiaana stuntmies ja tämän unelman hän pääsi toteuttamaan isosti Pottereiden myötä, joissa hän oli mukana kuudessa ensimmäisessä elokuvassa Daniel Radcliffen sijaisnäyttelijänä. 

Dokumentissä näytetään paljon kuvamateriaalia Davidin voimisteluharrastuksesta ja Harry Pottereiden -kuvauksista mikä on todella mielenkiintoista katsottavaa. Davidin käsittämätön lahjakkuus, intohimo, ammatillisuus ja hauska persoona välittyvät vastustamattomalla voimalla. Myös temppujen vaarallisuus käy hyvin ilmi. David toteaa, että ”jos olisi testattu kanttia olisin voittanut”. Davidin pyyteetön halu auttaa muita kruunaa kaiken ja hän esimerkiksi edistää ystävänsä Marcin uraa merkittävällä ja lopulta katkeransuloisella tavalla.

Stunt-koordinaattori Glen Powell teki töitä Davidin kanssa kaikissa Harry Potter -elokuvissa mukaan lukien onnettomuuspäivänä tammikuussa 2009. Kyseessä oli kohtaus, jossa Nagini -käärme hyökkää kohti Harry Potteria ja tätä varten David vedettiin nopealla sysäyksellä taaksepäin. Valitettavasti kaikki ei mennyt hyvin ja David tiesi heti niskansa murtuneen. On karua katsoa pätkiä kyseisen kohtauksen harjoituksista. Powell syyttää tapahtuneesta edelleen itseään eikä kestä nähdä halvaantunutta Davidia, joka oli hänelle kuin oma poika kuvauksissa.Dokumentti on sydämeen käyvän liikuttava, rankka, mutta inspiroiva. Uskomattominta nähtävää ja kuultavaa on Davidin käsittämätön sisukkuus ja positiivinen elämänasenne. Hän toteaa itse kavahtavansa kaikkea kielteisyyttä ja ettei se toimi hänen kohdallaan parantavana voimana. Kaikkien vastoinkäymisten jälkeen hän on realisti, joka samalla nauttii jokaisesta saamastaan hetkestä. 

Daniel Radcliffe sai viettää Pottereiden kuvauksissa unohtumattomia aikoja Davidin kanssa ja sai huvitella tämän kanssa parina päivänä viikossa. He ovat toisilleen kuin veljekset vaikka asuvatkin eri puolilla maailmaa. Daniel toteaa Davidin onnettomuudesta, että ”opin paljon siitä, kun pitää olla vain toisen tukena eikä korjata mitään” ja se näyttäytyy kauniilla tavalla. Daniel on toiminut myös dokumentin vastaavana tuottajana.

David on kohdannut halvaantumisen jälkeen komplikaatioita kuten selkäytimen ontelotaudin, joka on aiheuttanut uusia leikkauksia ja toimintakyvyn heikkenemistä. On arvoitus kauanko hän pystyy esimerkiksi liikuttamaan käsiään tai puhumaan. 

Dan Hartley on ohjannut kauniin ja elämänmakuisen dokumentin, joka näyttää sen miten paljon ihminen voi rakastaa työtään ja sopeutua vastoinkäymisten edessä. Tämän jälkeen tuntee syvää kiitollisuutta siitä, että pystyy itse elämään toiveidensa mukaista elämää ja iloitsen myös siitä, miten hienoa esimerkkiä David näyttää meille kaikille peräänantamattomuudesta ja elämisestä täysillä. 


                                ⭐️⭐️⭐️⭐️

                           Kuvat: imdb.com 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival