Sarjasuositus: Eroja ja sovintoja

                             


Vanhempien yllättävä ero, oma asumusero ja asiakkaiden erojen sovittelut, joihin liittyy kysymys huoltajuudesta ja lapsen parhaasta. Patoutuneita tunteita, jotka purkautuvat raivona ja mustasukkaisuutena sekä oman itsensä löytämistä kaiken sekasotkun keskellä. Tässä ainekset Elisa Viihteen alkuperäissarjaan, jonka rooleissa nähdään Pirjo Lonka, Tommi Korpela, Ona Huczkowski, Rea Mauranen ja Heikki Nousiainen. 

Johanna on keski-ikäinen psykologi, joka sovittelee harmonisessa vastaanottohuoneessaan eronneiden pariskuntien huoltajuuskiistoja. Kahdeksanosaisen minisarjan jaksoissa seurataan kolmen eroparin kipeitä ja kiperiä tilanteita, joissa päästellään totuudet julki oikein kunnolla. Asiakasrooleissa loistavat muun muassa Ria Kataja, Lauri Maijala ja Janne Reinikainen.

Myös Johannan omassa elämässä kuohuu, sillä hän elää asumuserossa miehensä Matin kanssa, isä sairastuu vakavasti ja äiti haluaa aloittaa oman elämän jättämällä miehensä ja muuttamalla omaan kotiinsa. Johanna yrittää saada äitinsä muuttamaan mielensä ja on mustasukkainen miehensä Tinder-profiilista. Haluaako Johanna olla enää miehensä kanssa vai onko aika ajanut suhteen ohi?

Jaksot ovat kestoltaan kohtalaisen lyhyitä eli 18-25 minuuttia. Niissä on seesteinen tunnelma ja juuri sellainen kuin terapiaan kuuluukin. Sarja kuvaa osuvasti keski-ikäisten elämää, jossa päivät etenevät herkästi samaa puuduttavaa rataa ja silti pinnan alla kuplii epävarmuudet ja levottomuus. Tietty vähäeleisyys höystettynä räiskyvillä keskusteluilla luo mielenkiintoisen asetelman. Katsoja seuraa suorastaan henkeään pidätellen mihin ratkaisuihin pariskunnat päätyvät.

Sarjan on ohjannut Ulla Heikkilä ja Jan Forrström. Käsikirjoituksesta ovat vastanneet muun muassa Sorjonen -sarjan käsikirjoittaja Paula Mononen ja Making Movies Oy -tuotantoyhtiön toinen perustaja ja tuottaja Kaarle Aho. 

’Eroja ja sovintoja’ on saanut äskettäin eniten Kultainen Venla -ehdokkuuksia eli parhaan draamasarjan, pää -ja sivuosan, fiktio-käsikirjoittajan ja fiktio-ohjaajan ehdokkuudet. Uskon, että voittoja on tulossa ja ainakin Pirjo Lonka ja Tommi Korpela tekevät tyylilleen ominaisesti laadukasta työtä rooleissaan.

’Eroja ja sovintoja’ on ajatuksia herättävä kuvaus eroamisesta, hetkittäin myös humoristinen ja ainakin sarjassa esitettyjen tapausten osalta voi todeta, että ero on surullinen lopputulema, mutta usein oikea ratkaisu. Ohjelma on katsottavissa Ruutu + -suoratoistopalvelussa. 


                                 ⭐️⭐️⭐️⭐️
   
                            Kuva: nelonen.fi
                        Tiedot: wikipedia.org

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival