Best Sellers (2021)

                         


Näyttelijäveteraani Michael Caine on äksy ja erakoitunut kirjailija, joka joutuu lähtemään vastentahtoisesti uuden kirjansa mainoskiertueelle.

Samalla kustantannustoimittaja yrittää pelastaa perimänsä kustantamonLeppoisa draamakomedia sisältää sopivasti särmää ja sydämellisyyttä. Elokuva löytyy Netflixin tarjonnasta. 


Ohjaus: Rina Roessler

Käsikirjoitus: Anthony Grieco

Näyttelijät: Michael Caine, Audrey Plaza, Scott Speedman, Ellen Wong, Veronica Ferres, Cary Elwes

Lajityyppi: draamakomedia

Kesto: 1 t 42 min


Lucy Stanbridge on perinyt isänsä kustantamon, joka on taloudellisissa vaikeuksissa ja myynnin partaalla epäonnistuneiden kirjavalintojen vuoksi. Epätoivo ajaa Lucyn tapaamaan Harris Shawn, entisen menestyskirjailijan, joka on velkaa uuden kirjan kustantamolle. Kuinka ollakaan tämä on kirjoittanut teoksen ’The Future is X-Rated’ ja Harris joutuu lähtemään vastahakoisesti mainoskiertueelle yhdessä Lucyn kanssa sopimuksen velvoittaessa. Harris vetää homman niin sanotusti lekkeriksi ja tulee tunnetuksi tempauksistaan netissä. Kirjaa ei silti osta kukaan ja markkinointistrategiaa pitää muuttaa, sillä Harris ei suostu lukemaan omaa tekstiään. 

Kaksikon välit lähentyvät, kun Harris huomaa Lucyn olevan muutakin kuin hopealusikka niin kuin hän kutsuu kustannustoimittajaansa. Juuri kun tilanne näyttää paremmalta, Lucylle selviää, että hänen hoitokodissa oleva isänsä on valehdellut osuudestaan Harrisin menestykseen ja lopulta myös salattu totuus siitä, että Harris on vakavasti sairas. 

Lina Roesslerin esikoisohjaus ja Anthony Griecon esikoiskäsikirjoitus ’Best Sellers’ on kliseinen ja ennalta-arvattava, mutta huomasin viihtyväni elokuvan parissa, sillä se on tunnelmaltaan kotoisan lämpöinen. Etenkin elokuvan loppupuoli sortuu melkoiseen imelyyteen vaikkei sekään tuntunut haittaavan itseäni, sillä joskus sitä kaipaa kunnon sokerikuorrutusta päiväänsä.Elokuvan ehdoton vahvuus on sen näyttelijöissä. Michael Caine, viime vuonna eläköitynyt Oscar-voittaja ja Audrey Plaza, etenkin ’The White Lotus’ -sarjasta tunnettu näyttelijätär onnistuvat rooleissaan ja keskinäinen kemia on kuin isällä ja tyttärellä. Itse asiassa tarina rakentuukin loppua kohti niin, että Lucysta tulee ikään kuin Harrisin syntymättä jäänyt lapsi. Caine on taitava tekijä, sillä hän ei sorru ylinäyttelemiseen ja Plaza ilahdutti olemalla jotain täysin toisenlaista kuin millainen kuva minulle on hänestä muodostunut aiempien töidensä perusteella. ’Best Sellers’ on Michael Cainen toiseksi viimeinen työ ja osuva sellainen. 

Elokuva näyttää osuvasti millainen voima etenkin sosiaalisella medialla on nykyään ja miten ajat ovat muuttuneet markkinoinnin suhteen. Erinäiset tempaukset ja shokeeraus kiinnostavat ihmisiä, mutta lopulta merkityksellinen sisältö painaa toivottavasti vaakakupissa enemmän. 

’Best Sellers’ on sopivaa katsottavaa laiskana sunnuntaina, kun kaipaa lempeää, helposti lähestyttävää ja harmitonta elokuvaa. Harris sanoisi ehkä tyylilleen ominaisesti Bullshite!, mutta itse totean Bueno. 


                                   ⭐️⭐️⭐️

       Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival