Sag Awards 2024

                           Jälleen on jaettu yhdet palkinnot elokuvan -ja televisiontekijöille ja kauden huipentava Oscar-gaala pidetään kahden viikon päästä. Screen Actor Guild Awardsit eli Sagit jakautuivat tällä kertaa melko odotetunlaisesti eikä varsinaisia yllätyksiä nähty. Näiden palkintojen perusteella voi jo paremmin ennustaa kenelle Oscarit saattavat mennä. 

Elokuvien osalta Oppenheimer sai parhaan elokuvan ja miespääosan ja -sivuosan palkinnot. Voisi todeta, että ainut yllätys saattaa tapahtua miespääosa-Oscarin suhteen, mutta Cillian Myrphy on vienyt tähän mennessä ainakin jo Baftan ja Sagin, joten Paul Giamattilla on hankala tilanne haastajan roolissa. Lily Gladstone voitti parhaan naispääosan elokuvasta ’Killers of the Flower Moon’ ja Da’Vine Joy Randolph odotetusti parhaan naissivuosan palkinnon ’The Holdovers’ -elokuvasta. Oscareissa ei siis tarvinne jännittää kuin sitä kumpi vie parhaan naispääosan voiton: Emma Stone vai Lily Gladstone? 

Television puolella ’Succession’ voitti parhaan draamasarjan palkinnon ja ’The Bear’ vastaavasti komediakategorian. Nämäkin voitot olivat täysin linjassa aiemmin palkintogaalojen kanssa. Sen sijaan raikkaan tuulahduksen toi Pedro Pascalin voitto miespääosasta draamasarjassa ’The Last of Us’. Naisissa palkinnon sai ilahduttavasti Elizabeth Depicki sarjasta ’The Crown’ eli ilta ei ollut vain ’Successionin’ tekijöiden ylivoimaa. 

Koskettavin hetki Screen Actor Guild Awardseissa koettiin, kun alan konkari ja moniosaaja Barbra Streisand palkittiin elämäntyöstään. Nyt jo yli 80-vuotias Hollywood-legenda ansaitsi tunnustuksensa ja selvästi usean näyttelijättären silmäkulmassa kiilsi kyynel, kun Streisand piti hienon puheen. 

En enää malttaisi odottaa Oscar-gaalaa ja perinteistä yöllistä jännittävää valvontaa! Gaalan ja punaisen maton tapahtumat näytetään taas perinteen mukaisesti Yle Teemalla ja Yle Areenassa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival