This is Me…Now: A Love Story (2024)

                           


Näyttelijä-laulaja Jennifer Lopezin uusin teos on kunnianhimoinen musikaalielokuva, joka julkaistiin tänään 16.2.2024 yhtä aikaa samannimisen musiikkialbumin kanssa. Kyseessä on tarina ennen kaikkea ihmisen tärkeimmästä rakkaudenlähteestä eli kyvystä rakastaa itse itseään. Läksy, jonka Lopez haluaa todistaa elokuvalla oppineensa. Elokuva on katsottavissa Prime Video -suoratoistopalvelussa. 


Ohjaus: Dave Meyers 

Käsikirjoitus: Jennifer Lopez, Matt Walton 

Näyttelijät: Jennifer Lopez, Ben Affleck, Jane Fonda, Keke Palmer, Post Malone, Trevor Noah, Sofia Vergara

Lajityyppi: romanttinen/musikaali

Kesto: 1 t 5 min


”Olihan melkoinen sekametelisoppa” oli ensimmäinen ajatukseni elokuvan katsomisen jälkeen. Monipuolinen viihdyttäjä halusi yhdistää kaiken osaamisensa tähän elokuvaan ja näin hän todella teki. Satukirjan tarinasta alkava musikaali kertoo multitalentti Jennifer Lopezin eli tuttavallisemmin Jlo:n rakkauselämän kiemuroista ja epätoivoisesta romanttisen rakkauden etsinnästä. Miehet vaihtuvat tiuhaan tahtiin ja vasta ystävien ja terapian avulla Jlo ymmärtää, ettei hän ole rakastanut itseään. Vasta kun ihminen oppii tuon taidon voi hän rakastaa aidosti toista ihmistä. 

Oikeastaan kyseessä on enemminkin kokoelma musiikkivideoita, sillä elokuvassa kuullaan seitsemän laulua uudelta albumilta ja niihin on tehty näyttävät tanssikoreografiat. Voin jo kuvitella, että samat tanssirutiinit hyödynnetään Lopezin Pohjois-Amerikan kesäkiertueella, joka starttaa kesäkuussa.  Kappaleiden väleihin on sitten lisätty pätkiä terapiasessioiden keskusteluista ja oudosta horoskooppimerkkien valtuustosta, joka sijaitsee jossakin universumin laitamilla. 

Lopez ei halunnut tehdä omaelämäkerrallista elokuvaa, mutta kyllä teoksella on selvästi vahvat juuret Jlon kyltymättömän rakkaudennälkäisessä todellisuudessa. Nyt mukana on tosin rehellistä itsetutkiskelua ja jopa itseironiaa. Tämän tason avoimuus ja itsensä tarkastelu on varmasti ollut vaikeaa ja pelottavaakin yksityisyydestään kovin kiinni pitävälle Lopezille. 
Lopez rahoitti projektin itse, sillä Hollywood-koneisto kieltäytyi kunniasta. Ymmärrän hyvin, ettei idea tuntunut houkuttelevalta saati taloudellisesti järkevältä, sillä onhan tämä musikaali melkoinen sotku ja kliseiden karnevaali. Unet, universumin merkit, horoskoopit, lapsuuden sadut ja myytit. Kaikkea löytyy liiankin kanssa. Myös merkkibrändien piilomainonta ja ylipäänsä Jlon nykytuotantoa vaivaava äveriys on läsnä. Hän ei vaan ilmeisesti pysty olemaan vähemmän pröystäilevä. 

Koen olevani kokonaisuudesta sanaton. Ensinnäkin Lopezin uusin samanniminen albumi on omaan makuuni parasta häneltä pitkään aikaan, voisin todeta, että jopa kahteenkymmeneen vuoteen, jolloin häneltä ilmestyi ’This Is Me…Then’ -levy, jonka jatko-osa tämä uusin on. Sen sijaan Lopezin näytteleminen on mitäänsanomatonta ja elokuvan tarina älytön. Myös visuaalinen toteutus näyttää halvalta. En ymmärrä miten kukaan vierailevista näyttelijöistä on suostunut lähtemään mukaan projektiin. Esimerkiksi upea Jane Fonda, jonka kanssa Lopez teki aikoinaan ’Anoppi on pahin’ -elokuvan ja kaksikon välille on mediassa maalailtu riitaa. Ilmeisesti tällä uudella yhteistyöllä haluttiin näyttää ettei heidän välillään ole pahaa verta. 

’This Is Me…Now’ on varmasti mielenkiintoista katsottavaa Jennifer Lopezin faneille, mutta muille merkityksetön tekele. Valitettavasti elokuvasta tuli mieleen vain rikkaiden turhamainen tuotos, joka yrittää todistella, että ihmisenä kasvamista on suoritettu. Toivon todella, että Lopezin ja Ben Affleckin (jota tuskin näkee elokuvassa) avioliitto kestää vuosia, sillä pariskunnan rakkaustarinasta on vuodatettu niin paljon siirappia levyn ja elokuvan muodossa, että ero tuntuisi oikeasti aika nololta jutulta. Ja pahoittelut Jlo, en vaan voi antaa enempää kuin yhden tähden edes fanin ominaisuudessa. 


                                        ⭐️

       Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.orgKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival