Hansun Oscar-veikkaukset 2024

                         


Oscar-huuma tiivistyy ja valmistaudun jo innolla tulevaan gaalayöhön. Rakas perinteeni valvoa ja katsoa Oscarit on kestänyt yli kaksikymmentä vuotta (miten aika voi kulua näin nopeasti?!) Palkintokausi huipentuu maanantai-aamuyönä Suomen aikaa juhlittaviin Oscareihin ja kun erinäisiä palkintoja on jaettu paljon niin en usko tapahtuvan kovin suuria yllätyksiä voittajien suhteen. Toki viime vuonna näin kävi esimerkiksi naissivuosan suhteen, kun Jamie Lee Curtis voitti Oscarin elokuvasta ’Everything Everywhere All at Once’ vaikka kaikki veikkasivat tai toivoivat palkinnon menevän pitkän linjan taiturille Angela Bassettille. Tämän reaktio häviöön olikin sitten legendaarisen töykeä vaikka Bassett itse on sitä mieltä, että hän hoiti tilanteen arvokkaasti kuin kuningatar. 

Odotan Oppenheimerin olevan Oscareiden suurin voittaja. Muuten uskon palkintojen jakautuvan useammalle elokuvalle, joista yhden tai useamman voiton vievät Poor Things, The Holdovers ja Barbie. 

Tässä veikkauslistaukseni isoimpien palkintojen osalta: 


1. Paras elokuva: Oppenheimer

2. Paras naispääosa: Emma Stone (Poor Things)

3. Paras miespääosa: Cillian Murphy (Oppenheimer)

4. Paras naissivuosa: Da’Vine Joy Randolph (The Holdovers)

5. Paras miessivuosa: Robert Downey Jr. (Oppenheimer)

6. Paras ohjaaja: Christopher Nolan (Oppenheimer)

7. Paras vieraskielinen elokuva: The Zone of Interest (United Kingdom)

8. Paras kuvaus: Hoyte van Hoyteman (Oppenheimer) 

9. Paras animaatio: Poika ja haikara

10. Paras laulu: What Was I Made For? (Barbie)

11. Paras musiikki: Ludwig Göransson (Oppenheimer)

12. Paras alkuperäinen käsikirjoitus: Anatomy of a Fall

13. Paras sovitettu käsikirjoitus: Barbie


Gaalakausi on tähän mennessä ollut aika tylsä, sillä niin sanotusti samat naamat ovat tulleet palkituiksi, joten olisi ihan parasta jos esimerkiksi oma suosikkini Paul Giamatti (The Holdovers) voittaisi parhaan miespääosan. Toki Cillian Murphy on loistava ja todennäköinen voittaja, mutta Giamatti teki vivahteikkaamman ja  monipuolisemman roolisuorituksen.

Toivon myös parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen voittoa mestarilliselle Alexander Paynen ’The Holdoversille’, sillä kirjoittaja David Hemingson on onnistunut nappiin humoristisen, liikuttavan ja sydämellisen tekstinsä kanssa. Justine Trietin ’Anatomy of a Fall’ on kova luu tässä kategoriassa ja ollut voitokas muissa palkintogaaloissa. 

Jännittävin kisa tullaan näkemään parhaan naispääosan suhteen, sillä sekä Lily Gladstone (Killers of the Flower Moon) että Emma Stone (Poor Things) ovat voittaneet palkintoja roolitöistään. Gladstone lienee hieman vahvempi ehdokas tällä hetkellä, mutta tiukka kisa tulee olemaan.

Oscareihin on tehty aikataulullisia muutoksia, sillä gaala alkaa aikaisemmin kuin ennen ja punaisen maton osuus on typistetty puoleen tuntiin. Juhlahumu alkaa Suomen aikaa jo klo 00.30. Tämä muutos aiheuttaa pohdintaa siitä yritänkö nukkua ollenkaan ennen gaalaa vai valvonko koko illan ja menen vasta ohjelman loputtua nukkumaan. Taidan yrittää ottaa edes parin tunnin unet jos jännitykseltäni pystyn. 

Odotan tulevalta Oscar-yöltä upeaa pukuloistoa, hienoja lauluesityksiä (etenkin Barbie-elokuvan ’I’m Just Ken -vetoa Ryan Goslingilta) ja edes yhtä superyllätystä. Sellainen olisi edellä mainittujen ohella esimerkiksi Sandra Hüllerin naispääosan Oscar-voitto elokuvasta ’Anatomy of a Fall’.  

        Jännittävää gaalailtaa kanssavalvojille! 🤩Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival