Pääsiäisen leffavinkit

 

Pääsiäisen pyhinä on hyvin aikaa nauttia elokuvista ja tässä vinkkejä teemaan sopivista leffoista:


Hop (2011)

Harmittoman pöhkö perheen pääsiäisleffa E.B.-pupusta, joka haluaa rumpaliksi pääsiäispupun roolin sijasta. Sattumusten kautta hän ystävystyy elämässään ajelehtivan ja vanhemmilleen alati pettymyksiä tuottavan Frederick ”Fred” O’Haren. Ystävyys kasvattaa molempia ja johdattaa kaverukset yhteiseen vastuunottoon tärkeästä pääsiäistehtävästä. Mukana menossa myös David Hasselhoff. Elokuvassa on yhdistetty live-action ja animaatio yllättävän toimivasti. Vonkka (2023)

Miten Vili Vonkasta tuli suklaatehtailija? Tähän kiintoisaan kysymykseen yrittää vastata uusin värikäs lisäys Roahl Dahlin kirjaan perustuvien elokuvien saagassa. Nuorta energiaa ja taitoa pursuava megatähti Timothée Chalamet hurmaa pääroolissa Vonkkana ja on saanut rinnalleen upeita näyttelijöitä kuten Olivia Colmanin, Hugh Grantin ja uuden tulokkaan Calah Lanen. Eikä kannata unohtaa alkuperäistä Gene Wilderin mestariteosta ’Jali ja suklaatehdas’ vuodelta 1971 tai Tim Burtonin uusintaversiota (2005), jonka päätähtenä loistaa Johnny Depp. Tarkempi arvio Vonkasta luettavissa tästä: https://www.leffahammas.com/2023/12/vonkka.htmlPieni suklaapuoti (2000)

Toinen hurmaavan herkullinen suklaaelokuva pääsiäiseen, jonka kruunaa Juliette Binoche ja Johnny Depp. Lasse Hallströmin ohjaama elokuva ei turhaan ansainnut lukuisia palkintoja ja viittä Oscar-ehdokkuutta. Vivienne ja tyttärensä Anouk perustavat pieneen ranskalaiskylään suklaapuodin, jossa Vivienne osaa valita asiakkailleen juuri sopivan herkun, joka vaikuttaa hämmentävällä tavalla syöjänsä elämään. Tämä hyvän mielen elokuva tuo taatusti hymyn huulille ja on sopivan leppoisaa viihdykettä pääsiäisherkkujen sulatteluun. The Passion of the Christ (2004)

Jos kaipaa uskonnollista lähestymistapaa pääsiäiseen niin tässä ilmestyessään kohahduttanut Mel Gibsonin ohjaama elokuva Jeesuksen viimeisistä kärsimyksistä. Erityisesti elokuvan verisyys ja väkivallan raakuus shokeerasivat katsojia, mutta siitä huolimatta tai ehkä juuri siitä syystä The Passion of the Christ keräsi hurjat lipputulot eli yli 600 miljoonaa dollaria. Jim Caviezel tekee vaikuttavan roolityön Jeesuksena ja vaikka elokuvan katselu on tuskainen kokemus on se myös hieno kokonaisuus.  Lumotut sisaret (Practical Magic) (1998)

Nicole Kidman ja Sandra Bullock viettelevät verivalan vannoneina noitasisaruksina, joiden rakkauselämän kiemurat aiheuttavat surullisia ja pelottaviakin tilanteita. Turvautuessaan henkiin herättämisen loitsuun he eivät tiedä mitä päästävät valloilleen. 1990-luvun lopun fantasia-komedia viihdyttää ja etenkin elokuvan sisaruutta ja naisten vahvaa, sukupolvien yli ulottuvaa yhteistyötä korostava sävy ilahduttaa. Bullock ja Kidman ovat loistovedossa ja heidän keskinäinen kemiansa toimii kuin junan vessa. Kuka pelkää noitia? (The Witches) (1990)

Jos kaipaat hieman kauhistuttavampaa katsottavaa noitien maailmasta niin tässä on loistava ehdokas! Roahl Dahlin kirjan filmatisointi suorastaan räjäytti tajuntani jo lapsena ja oli jotain ennennäkemätöntä ja pelottavaa. Ajatus ympärillämme piileskelevistä ja naamioituneista noidista, jotka hävittävät lapsia on edelleen karmiva. Erikoistehosteet eivät ihan ole kestäneet aikaa, mutta riittävän hyvin silti ja Angelica Huston noitien johtajana on täydellinen roolissaan. Ihmemaa Oz (1939)

Kolmas noidan sisältävä katseluehdokas on todellinen klassikko. Musikaalielokuvan tähtenä nähdään Judy Garland, joka laulaa muun muassa ikivihreän ”Over the Rainbow”. Dorothy ja Toto-koira seikkailevat Ozin ihmemaassa tavaten maiskiaiset, Variksenpelättimen, Leijonan ja Tinamiehen hyvää ja pahaa noitaa unohtamatta. Elokuva on jännittävä ja unenomainen satu, jossa Dorothyn arkielämän hahmot saavat mielikuvitukselliset muodot. Kaiken kruunaa kaksi Oscar-palkintoa parhaasta musiikista ja laulusta. 


Ihanaa ja elämyksellistä pääsiäistä lukijat! 


Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Seinen syvyyksissä (2024)