Irlantilainen toivomus (2024)

                        


Lindsay Lohanin uusin Netflix-yhteistyö on tarina rakkaudesta, toiveista ja oman kohtalonsa elämisestä. Leppoisan viihdyttävässä romanttisessa komediassa ilahduttaa etenkin sen päätähti Lohan ja tietysti Irlannin upeat maisemat.  

Ohjaus: Janeen Damian

Käsikirjoitus: Kirsten Hansen 

Näyttelijät: Lindsay Lohan, Ed Speelers, Alexander Vlahos, Ayesha Curry, Elizabeth Tan, Jane Seymour

Lajityyppi: romanttinen komedia

Kesto: 1 t 33 min


Maddie Kelly on kustannustoimittaja, joka on salaa rakastunut asiakkaaseensa, kirjailija Paul Kennedyyn. Mies kuitenkin ihastuu Maddien lapsuudenystävään Emmaan ja nämä järjestävät kolme kuukautta myöhemmin häät Irlannissa hulppeissa puitteissa Paulin vanhempien kartanossa. Maddie törmää lentokentällä englantilaismieheen, jonka kanssa syntyy väärinkäsitys matkalaukusta ja kenties jo orastava kiinnostus. Myöhemmin käy ilmi, että mies on valokuvaaja James Thomas. 

Maddie kamppailee pettymyksen tunteidensa kanssa, sillä hän olisi kovasti toivonut olevansa Paulin valittu. Päiväkävelyn lomassa Maddie löytää kivisen tuolin, joka osoittautuu hänen sille istuessaan toivomustuoliksi. Paikalle ilmaantuu haltija, joka pyytää Maddieta esittämään toiveen. Tämä tietysti toivoo menevänsä itse naimisiin Paulin kanssa. Herätessään aamulla sängyssään on toive käynyt toteen, mutta onko Maddie oikeasti tyytyväinen valintaansa vai olisiko häävalokuvaajaksi pestattu James tälle sopivampi mies?

’Irlantilainen toivomus’ (alkup. Irish Wish) on jatkoa Lindsay Lohanin Netflix-sopimukselle, joka kattaa kaksi elokuvaa. Ensimmäinen oli vuonna 2022 ilmestynyt ’Unohtumaton joulu’ (Falling for Christmas). Nyt pari vuotta myöhemmin ensi-iltansa saanut rakkaustarina Irlannin maisemissa on kaikin puolin onnistuneempi tapaus. Ohjaaja on molemmissa elokuvissa sama eli Janeen Damian, jonka aviomies näyttelijä-artisti Michael Damian on toiminut tuottajana. Käsikirjoittajana uusimmassa elokuvassa on Kirsten Hansen. Hän on tehnyt kelpo työtä, ei varsinaisesti mitään uutta auringon alla mutta toisaalta ei myöskään myötähäpeää aiheuttavaa. Huumori on juuri sellaista ei-naurattavaa niin kuin elokuvissa tuntuu nykyään olevan. Elokuvan päätähti Lindsay Lohan on taitava fyysisen komedian tekijä ja hänen uransa perustuukin komediaelokuviin, joista on mainittava Lohanin elokuvadebyytti Ansa vanhemmille (The Parent Trap 1998), kaupallisin menestys Perjantai on pahin (Freaky Friday 2003) ja kulttiklassikon asemaan noussut Mean Girls (2004). Lohan aloitti lapsinäyttelijänä 11-vuotiaana ja koki 2000-luvun alkupuolella ongelmia henkilökohtaisessa elämässään mikä tarkoitti notkahdusta hyvin startanneella uralla. Nyt seesteistä perhe-elämää viettävä Lohan tekee uutta vahvaa paluuta näyttelijänä ja on tässä uusimmassa elokuvassaan mainiossa vedossa. 

’Irlantilainen toivomus’ ei tuo mitään uutta genreen ja on järkyttävän kliseinen, mutta voin kuvitella sen iskevän romantiikan nälkäisiin, rakkautta etsiviin katsojiin. Itseäni ärsytti elokuvassa sitoumuksista vapaan miehen elämän ihmettely ja kommentointi tapaan ”ehkä et ole vain löytänyt sitä oikeaa”. Miksi edelleen sinkkuelämää demonisoidaan ja miksi jokaisella pitäisi olla kumppani kokeakseen itsensä ja elämänsä täydeksi? 

Kaikesta huolimatta elokuva viihdytti mukavasti ja iloitsin tasonnoususta suhteessa Lohanin jouluelokuvaan. Ja kaiken lisäksi iski matkakuume Irlantia kohtaan, sillä maa ja sen maisemat esitetään elokuvassa houkuttelevasti, joskin hyvin stereotyyppisesti pubeineen ja vihreine nummineen. Heitän toiveen Irlannin matkasta ilmoille ja kenties se toteutuu jonain päivänä!


                                     ⭐️⭐️⭐️

     Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Seinen syvyyksissä (2024)