Tv -ja elokuvakierros New Yorkissa

                         


Lomailimme New Yorkissa viikon verran ja halusin ehdottomasti päästä kiertoajelulle, jossa käydään katsomassa elokuvista ja tv-sarjoista tuttuja kuvauspaikkoja. Kävimme vuonna 2012 häämatkallamme Sinkkuelämää-kierroksella ja tiesin sen perusteella mitä odottaa: kätevää ja kiinnostavaa maisema-ajelua New Yorkin ruuhkaisilla kaduilla, jonka aikana näkee samalla pätkiä elokuvista ja sarjoista ja kuulee taustatietoa mm. kuvauksiin ja tuotantoihin liittyen. 

On Location Toursin järjestämä kierros kesti 2 tuntia 45 minuuttia. Keräännyimme sympaattiseen pikkubussiin Ellen’s Stardust Dinerin edustalla ja lähdimme mielenkiintoiselle matkalle New Yorkiin sijoittuvien elokuvien ja sarjojen maailmaan. Oppaamme Benji toimi innokkaana ja asiansa osaavana tietopankkina, joka auttoi mielellään myös ryhmäkuvien ottamisessa. 
Pysähdyimme kolmesti kierroksen aikana ja jalkauduimme ihastelemaan tarkemmin kuvauskohteita, joita olivat Washington Square Park, Ghostbusters-elokuvista tuttu paloasema ja Friends-sarjan päähahmojen kotitalo. Ensin mainittu puisto on nähtävissä muun muassa elokuvassa ’Kun Harry tapasi Sallyn’ ja punainen talo puiston laidalla (tarkemmin toinen ovi vasemmalla) toimi Will Smithin kotina elokuvassa ’I Am Legend’. 
Uusin Ghostbusters: Frozen Empire -elokuva tuli ensi-iltaan Jenkeissä viime viikolla ja Suomessa 3.4.2024, joten se oli hyvin ajankohtainen aihe kierroksella. Paloasema 8 Hook & Ladder 8 on oikeasti toiminnassa oleva paloasema, joka oli aiemmin viikolla koristeltu uusimman elokuvan promoamista varten. Nyt se oli takaisin normaalissa ulkomuodossaan. Näimme kohteen sattumalta pari päivää aikaisemmin etsiessämme brunssipaikkaa ja arvasimme oikein mistä paikasta on kyse, sillä se näytti jäätyneeltä.

Frendit-sarjan kotitalo sijaitsee rauhallisella sivukadulla ja talon alakerrassa on välimerellinen ravintola ’A Little Owl’. Saimme tietää, etteivät sarjan päähenkilöt ole oikeasti kuvanneet yhtään kohtausta New Yorkissa vaan itse asiassa Kaliforniassa ja Lontoon jaksot paikan päällä Englannissa. Olipa käynyt niinkin, että David Schwimmer oli sattumalta tullut syömään ravintolaan tietämättä, että se sijaitsee niin sanotussa Frendit-talossa! 

Ainut miinus kiertoajelussa oli se, että oppaamme Benji keskittyi liikaa vain muutamiin elokuviin ja sarjoihin ja loppupuolella intensiteetti katosi, kun hän alkoi antaa ohjeita muun muassa Broadway-lippujen hankintaan. Olisin kuunnellut mielelläni paljon lisää ja laajemmalla otannalla elokuvien kuvauspaikoista ja ylipäänsä elokuvien teosta. Benji nimittäin kertoi esimerkiksi miten kallista ja haastavaa on kuvata kohtauksia New Yorkissa. Lopullisessa elokuvassa on saattanut olla kohtaus, joka on kestänyt alle minuutin ja sen valmistamisesta on maksettu miljoonia dollareita, kun on jouduttu sulkemaan suosittuja kohteita kuten Times Square. Tietoa kyllä siis löytyi oppaalta eli ei jäänyt siitä kiinni. 

Joka tapauksessa saimme viettää mukavan lähes kolmituntisen upeassa kaupungissa legendaarisia maisemia ja kohteita ihastellen! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival