Sarjasuositus: Hautalehto: Rakennus 31

                 


Hautalehto: Rakennus 31 on toinen kausi huippusuosittuun Hautalehto-rikossarjaan, jonka viimeinen jakso esitettiin tämän viikon torstaina 14.3.2024. Kuuden jakson mittainen kokonaisuus löytyy MTV Katsomosta. 

Tällä kertaa rikosetsivä Antti Hautalehto tiimeineen tutkii rituaalimurhia ja ruumiita tuleekin reippaasti. Kaikki kuolemat on eri tavalla toteutettu ja yhteistä niille on raakuus. Samalla kun jahdataan sarjamurhaajaa seurataan myös useamman poliisin henkilökohtaisen elämän kiemuroita, erityisesti päähenkilö Hautalehdon ensimmäisellä kaudella alkaneen parisuhteen edesottamuksia. Tästä kimuranttien rikosten ja suhteiden yhdistelmästä syntyy onnistunut lopputulos, jota katsoo mielellään. 

Porvoo toimii edelleen sympaattisena miljöönä tapahtumille ja on mahtavaa, että tekijät ovat antaneet mahdollisuuden muillekin kaupungeille kuin Helsingille ja Tampereelle.  Näyttelijät tekevät perusvarmaa työtä ja olen yllättynyt kuinka paljon olen tykästynyt etenkin Mikko Leppilammen esittämään Hautalehdon hahmoon. Oona Airola on sarjan ensimmäisen ja toisen kauden välillä tehnyt mallikasta näyttelijänuraa muun muassa Miia Tervon ’Ohjus’ -elokuvassa (2024) voittaen roolistaan parhaan näyttelijän palkinnon Göteborgin elokuvafestivaaleilla. 

Elokuvateattereissa lokakuussa 2023  ensi-iltansa saanut, Leppilammen ja ohjaaja Petri Kotwican alisuoriutuneen ’Comeback’-elokuvan jälkeen Hautalehdon kakkoskausi on heille varmasti kuin balsamia haavoille. Sarja osoittaa, että kaksikon yhteistyö toimii hienosti ja että Kotwica on pitänyt langat hyvin näpeissään. Uusi kausi on tiiviimpi kerronnaltaan kuin ensimmäinen jo siitä syystä, että jaksoja on vähemmän. Kakkoskausi ei kuitenkaan ihan pääse ensimmäisen tasolle tarinallisesti, sillä sen juoni ei ole yhtä jännittävä ja otteessaan pitävä. Tapahtumissa on mukana hetkittäin melkoista epäuskottavuutta ja paljain jaloin viipottava Hautalehto ei varsinaisesti helpota tilannetta, mutta jos pystyy jättämään nämä huomiotta niin kakkoskausi on kelpo jatkoa ykköskaudelle.

Olisin mieluusti katsonut lisää ja tarinasta jäi tunne, että se voisi saada kolmannen kauden. Christian Rönnbackan kirjasarjaan kuuluu yksitoista kirjaa ja kahdestoista ilmestyy tulevana syksynä 2024. Materiaalia siis riittäisi vaikka kuinka moneen kauteen. 

Kotimaassa löytyy osaamista rikossarjojen saralla ja jos sinulta on vielä Hautalehto kokematta niin nyt kannattaa korjata tilanne. Tässä linkki blogitekstiini Hautalehdon ensimmäisestä kaudesta:https://www.leffahammas.com/2023/07/sarjasuositus-hautalehto-kylma-syli.html


                                 ⭐️⭐️⭐️⭐️

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival