Sarjasuositus: Hautalehto -kylmä syli

                       


’Hautalehto -kylmä syli’ on jälleen yksi taidonnäyte kotimaisen rikossarjan genressä. Kaiken kruunaa Porvoon jouluiset maisemat. Toinen kausi on tulossa alkuvuonna 2024.

Kyseessä on C Morelle tehty alkuperäissarja jo vuodelta 2021, mutta katsoin sen vasta viime viikolla juuri ennen sen poistumista MTV Katsomosta. Äimistyin Christian Rönnbackan romaaniin perustuvan sarjan laadukkuudesta ja siitä miten se onnistui koukuttamaan. Katsoimme mieheni kanssa kaikki kahdeksan jaksoa kahdessa päivässä. 

Hautalehdon ensimmäisellä kaudella tutkitaan sarjahukutuksia ja aseman uusin poliisitulokas joutuu epäillyksi. Samalla seurataan rikoskomisario Antti Hautalehdon naissotkuja hänen palloillessaan ex-vaimon ja uuden ihastuksen välillä. 

En ole lukenut Rönnbackan kymmenosaista Hautalehto -kirjasarjaa (vielä), joten en pysty vertailemaan kuinka uskollisesti tv-sarja vastaa kirjasarjan neljännen romaanin tarinaa, mutta joka tapauksessa katselukokemus oli ehdottoman nautittava. Ohjaaja Petri Kotwica, jonka aiempaan tuotantoon kuuluvat muun muassa elokuvat ’Henkesi edestä’ ja ’Koti-ikävä’ sekä Ilpo Larhan tarinan kertova minisarja ’Piiritys’, on tehnyt loistavaa työtä. Toki myös käsikirjoituksesta vastanneet Veli-Pekka Hänninen ja Rönnbacka itse ovat rakentaneet vahvan pohjan sarjalle. ’Hautalehto’ on hyvin rytmitetty, säilyttää intensiteettinsä koko kauden ajan ja tuo rikosten lisäksi sarjan hahmoihin riittävästi syvyyttä. 

Kotwicalta ja Hautalehdon roolia esittävältä Mikko Leppilammelta on tulossa syksyllä ’Comeback’ -niminen elokuva, joten näiden kahden tekijän yhteistyö toimii mitä ilmeisemmin erittäin hyvin. En ole Leppilammen fani, mutta tässä sarjassa hän on oikein pätevä. Sarja vilisee muitakin tunnettuja kotimaisia näyttelijöitä, jotka ilahduttavat työskentelyllään. On hauska nähdä itselleni komedioista aiemmin tuttu Iikka Forss vakavan poliisin roolissa ja Antti Reini paranee kuin viini vanhetessaan. Oona Airola on vielä tuoreempi kasvo, mutta vakuuttaa osaamisellaan. 

’Hautalehto -kylmä syli’ on katsottavissa C Morella enkä voi muuta kuin todeta, että odotan jo malttamattomana uutta kautta. Muitakin innokkaita löytyy taatusti, sillä sarja on saanut ilmestyessään valtavan katsojasuosion. 


                                     ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival