Sarjasuositus: Koskinen

                    


Koskinen on kotimaisten poliisisarjojen ehdotonta parhaimmistoa! Olin kuullut hehkutusta tästä Ruutu + -alkuperäissarjasta jo aiemmin ja voin todeta liittyneeni innokkaiden katsojien joukkoon. 

Sarjan kolme kautta perustuu rikoskirjailija Seppo Jokisen (s. 1949) romaaneihin, joissa seikkailee tamperelainen rikoskomisario Sakari Koskinen. Kirjasarjan osia on ilmestynyt jo 28 eikä loppua ilmeisesti vielä näy. Saa nähdä onko sarjalle tiedossa jatkoa, kun pohjamateriaalia ainakin riittää. 

Koskinen -sarjassa on kolme kautta ja jokaisessa kymmenen noin 45 minuutin mittaista jaksoa. Kaudet sisältävät viisi eri rikosjuttua eli yksi tarina kerrotaan kahden jakson aikana. Tämän ansiosta tapahtumat etenevät sopivan vauhdikkaasti eikä tylsiä hetkiä synny.

Sarjan rikokset eivät ole monen poliisisarjan tapaan inhorealistisia vaan hyvin siedettäviä. Mukana on muun muassa myrkytyksiä, huumerikoksia ja huijauksia. Koskisen yksityiselämän haasteet ja muutokset tulevat myös tutuksi.

                    


Sarjan ohjaajina toimivat Riku Suokas ja Lauri Nurkse, joka on ns. pääohjaaja. Näyttelijöinä on iso joukko kotimaisia osaajia, joista itseoikeutetusti pääroolissa nähtävä Eero Aho on aivan huippu. Hän on valtavan karismaattinen ja uskottava. Lisäksi muun muassa Turkka Mastomäki, Maria Ylipää, Pertti Sveholm, Petra Karjalainen ja Mari Turunen ovat nappivalinnat.

Koskinen -sarjaa on ilahduttavaa katsoa. Kokonaisuus on viihdyttävä ja huumoriakin on saatu viljeltyä rikosten pyörteisiin mukaan. En liiemmin ole kotimaisten sarjojen suurkuluttaja, mutta aina kun löydän hyvän sarjan niin nautin suuresti ja iloitsen suomalaisten tekijöiden ammattitaidosta. 

Sarjan kaksi ensimmäistä kautta on katsottavissa Elisa Viihde Viaplay-suoratoistopalvelussa ja uusin kolmas kausi on tällä hetkellä puolivälissä Ruutu + -palvelussa.


                                       ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival