The Bookshop

                 


Penelope Fitzgeraldin samannimiseen romaaniin perustuva elokuva leskirouva Florence Greenen unelmasta perustaa kirjakauppa Hardboroughin rannikkokylään. Leppoisa ja lämminhenkinen kolmen Espanjan arvostetuimman elokuva-alan Goya-palkinnon voittaja ihastuttaa etenkin kirjojen ystäviä. 


Ohjaaja: Isabel Coixet

Käsikirjoitus: Isabel Coixet

Näyttelijät: Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson

Lajityyppi: draama

Kesto: 1 t 48 min  


Rakastan kirjakauppoja eikä tämä elokuva helpottanut halua päästä taas tutkimaan kirjakauppojen hyllyjen tarjontaa ja nauttimaan niiden tunnelmasta.  ’The Bookshop’, elokuva vuodelta 2017, kertoo rakkaudesta ja intohimosta kirjoihin ja lukemiseen. Lisäksi se kuvaa ihmisen tahtoa pitää kiinni unelmistaan ja vastustaa rohkeasti kiusaajiaan.

Emily Mortimer näyttelee viehättävästi elokuvan pääroolin Old House Bookshopin pitäjänä 1950-luvulla. Leskeksi jäänyt Florence Green toteuttaa unelmansa kirjakaupasta vaikka kohtaa kovan vastuksen paikallisen kenraalin rikkaasta vaimosta Violet Gamartista (Patricia Clarkson), joka tekee kaikkensa tuhotakseen Florencen kaupan. 

Rouva Green saa apua yksinäiseltä kirjoja rakastavalta herrasmieheltä Edmund Brundishilta (vähäeleisen elegantti Bill Nighy) ja epäluotettavaksi osoittautuvalta hurmuri Milo Northilta (Ted Lasso -sarjasta tuttu James Lance). 

              


Espanjalainen ohjaaja Isabel Coixet on tehnyt elokuvan, jonka tarina on surumielisen pidättelevä eikä äidy suuriin tunteenpurkauksiin. Kertojan äänenä toimii ikoninen Julie Christie.  

’The Bookshop’ on kaunista katsottavaa ja ilahduttaa tietyllä koruttomuudellaan. Se on kuvattu Pohjois-Irlannissa ja Barcelonassa.  Myös musiikki myötäilee yksinkertaisuudellaan elokuvan tunnelmaa. Säveltäjänä on toiminut espanjalainen Alfonso Vilallonga. 

Vaikka elokuva tuntuu loppuvan äkkinäisesti ilman suurta kliimaksia on mukana toiveikkuutta ja mieleen jäävät kaikumaan loppusanat: ”Kukaan ei ole ikinä yksin kirjakaupassa”.


                                           ⭐️⭐️⭐️


                                      Kuvat: imdb.com


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival