Rouva Harris lähtee Pariisiin

                

Lesley Manville valloittaa leskirouvana viehättävän sympaattisessa elokuvassa, jossa hän lähtee Pariisiin ostaakseen mekon muotitalo Christian Diorilta. Perustuu Paul Gallucin samannimiseen kirjaan ja on katsottavissa muun muassa SkyShowtime -suoratoistopalvelussa. 

Ohjaaja: Anthony Fabian

Käsikirjoitus: Carroll Cartwright, Anthony Fabian, Keith Thompson, Olivia Hetreed

Näyttelijät: Lesley Manville, Isabelle Huppert, Lambert Wilson, Alba Baptista, Lucas Bravo, Ellen Thomas, Rose Williams, Jason Isaacs

Lajityyppi: komedia/draama

Kesto: 1 t 55 min

Miehensä sodassa menettänyt Ada Harris siivoaa työkseen ihmisten koteja ja korjaa heidän vaatteitaan ja kodintekstiilejä. Vaatimattomasti elävä leskirouva alkaa unelmoida ranskalaisesta muotiluomuksesta, mekosta, johon voisi pukeutua tanssiaisia varten. Ahkera ja hienotunteinen Ada kerää 500 puntaa mekkoa varten ja matkustaa Pariisiin ostaakseen haute couture -luomuksen Christian Diorilta, mutta unelman toteuttaminen ei olekaan niin helppoa. 

’Rouva Harris lähtee Pariisiin’ on erityisesti muodista kiinnostuneille ihanaa katsottavaa ja elokuva saikin syystä muun muassa Oscar-ehdokkuuden parhaasta puvustuksesta. Rouva Harrisin vierailu Christian Diorin muotinäytöksessä on erityisen nautinnollista silmäkarkkia. 


Tarina on epäuskottava ja Adan unelman toteutuminen epätodennäköistä, mutta toisaalta niinhän unelmat monesti ovat, suuria eikä niiden saavuttamisesta ole takeita. Elokuva herättää halun haaveilla ja lähteä Pariisiin ihastelemaan kaupunkia ja tietysti myös muotia.

Lesley Manville on kerrassaan ihastuttava rouva Harrisina. ’Emily in Paris’ -sarjasta tuttu Lucas Bravo on elokuvassa kuin kotonaan ja muut miesrooleissa nähtävät herrat Lambert Wilson (The Matrix Reloaded) ja Jason Isaacs (Lucius Malfoy Harry Potter -saagassa) ovat karismaattisia. Ranskalaisnäyttelijätär-legenda Isabelle Huppert tekee herkullisen ilkeän roolisuorituksen. 

’Rouva Harris lähtee Pariisiin’ on harmittoman höpsö ja ennalta-arvattava elokuva, mutta samalla hurmaava kokonaisuus, jonka parissa viettää mielellään pari tuntia. 


                                           ⭐️⭐️⭐️ 

                
     
                                   Kuvat: imdb.com
                                   Traileri: youtube.com


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Seinen syvyyksissä (2024)