Syvä kuin meri

                    


’Syvä kuin meri’ on koskettava tarina kolmevuotiaan pojan katoamisesta, perheen selviytymisestä ja pojan löytymisestä yhdeksän vuoden jälkeen vuodelta 1999. Elokuva perustuu Jacquelyn Mitchardin samannimiseen romaaniin. Katsottavissa Netflix-suoratoistopalvelussa. 


Alkuperäinen nimi: The Deep End of the Ocean

Ohjaaja: Ulu Grosbard

Käsikirjoitus: Stephen Schiff

Näyttelijät: Michelle Pfeiffer, Treat Williams, Whoopi Goldberg, Jonathan Jackson

Lajityyppi: draama

Kesto: 1 t 49 min


Elokuva alkaa iloisen leppoisissa merkeissä viisihenkisen Cappadoran perheen äidin lähtiessä luokkakokoukseen kolme pientä lasta mukanaan. Äidin maksaessa hotellissa laskua perheen kolmivuotias Ben-poika katoaa. Etsinnöistä huolimatta häntä ei koskaan löydetä. Erityisesti äiti kipuilee poikansa menettämistä ja perhe päättää muuttaa uuden alun toivossa Chigagoon ja avata italialaisen ravintolan.

Eräänä päivänä lähistöllä asuva poika Sam tarjoutuu leikkaamaan Cappadoran uuden kodin nurmikon ja äiti tunnistaa oman poikansa. Käy ilmi, että Sam/Ben on aikoinaan kidnapattu ja hän asuu adoptioisänsä kanssa kahden korttelin päässä oikeasta perheestään. Kaikki osapuolet joutuvat hämmentävään tilanteeseen ja reagoivat siihen kukin omalla tavallaan. 

Belgialaissyntyinen yhdysvaltalainen elokuva -ja teatteriohjaaja Ulu Grosbard oli hyvin valikoiva projektiensa suhteen ja ohjasi esimerkiksi neljän vuosikymmenen aikana vain seitsemän elokuvaa, joista ’Syvä kuin meri’ on viimeinen. Elokuva oli ilmestyessään floppi enkä itsekään ollut nähnyt sitä aiemmin, vaikka olen aina pitänyt Michelle Pfeifferista ja hänen tuotannostaan. Mitä ilmeisemmin ’Syvä kuin meri’ ei saanut aikoinaan kovin ihmeellistä hehkutusta ja mediahuomiota osakseen.
Yllätyin miten paljon pidin elokuvasta ja voisin ehdottomasti katsoa sen uudestaan. ’Syvä kuin meri’ etenee melko nopeasti, mutta sujuvasti eikä tunteile liikaa muun kuin musiikin osalta, joka on aivan liian paatoksellista. Hetkittäin Elmer Bernsteinin säveltämä score kuulostaa kuin ’Schindlerin lista’ -elokuvasta karanneelta ja se yrittää puristaa katsojalta kyyneleet vaikka väkisin. ’Syvä kuin meri’ liikuttaa ja onnistuu välittämään epätoivon, surun ja ahdistuksen, mutta myös ilon ja rakkauden tunteet kohtalaisen hillitysti.

Näyttelijäntyö on kautta linjan moitteetonta ja varmaa. Michelle Pfeiffer on aina ollut lumoava näyttelijätär ja tekee tässäkin elokuvassa hienon roolisuorituksen. Myös perheenisää näyttelevä, tämän vuoden kesäkuussa menehtynyt Treat Williams on vakuuttava. Whoopi Goldberg ei kuulu suosikkeihini, mutta ei ärsytä tällä kertaa, joten voin todeta hänenkin onnistuneen hyvin roolissaan. 

’Syvä kuin meri’ on kelpo draama ahdistavasta aiheesta. 


                                            ⭐️⭐️⭐️

                  


                              Kuvat ja tiedot: imdb.com

                              Traileri: youtube.com

                      

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Seinen syvyyksissä (2024)