To Leslie

                   


To Leslie kertoo lottovoiton saaneesta yksinhuoltajaäidistä ja alkoholistista, joka juo voittorahansa ja joutuu totaaliseen syöksykierteeseen. Onko elämän vielä mahdollista muuttua parempaan suuntaan? 

Ohjaaja: Michael Morris

Käsikirjoitus: Ryan Binaco

Näyttelijät: Andrea Riseborough, Andre Royo, Owen Teague, Stephen Root, Marc Maron, James Landry Hebert ja Allison Janney

Lajityyppi: draama

Kesto: 1 t 54 min

’To Leslie’ esittelee elämänsä kurkusta alas juoneen  teksasilaisen Leslie Rowlandin, joka on aikoinaan jäänyt James -pojan yksinhuoltajaksi. Voitettuaan  lotossa 190 000 dollaria ja tuhlattuaan rahansa alkoholiin ja huumeisiin Leslie elää kodittomana ja varattomana epätoivoista elämää. Hänen poikansa ja tuttunsa yrittävät auttaa, mutta Leslie on epäluotettava varastelija, joka käyttää rahansa päihteisiin. 

Leslie saa kuitenkin työpaikan motellisiivoojana ja ymmärtää vaikean alun jälkeen vihdoin oman parhaansa ja mahdollisuutensa aloittaa uudelleen. 

Elokuva on pienen budjetin ja ohjaaja Michael Morrisin esikoisteos, joka ylsi historiallisen yllättävään Oscar-ehdokkuuteen Andrea Riseboroughin pääroolisuorituksen ansiosta. Yllätyksellisyys johtui siitä, että elokuvaa ei markkinoitu samalla tavalla kuin palkintogaaloissa nähtäviä elokuvia yleensä eli isolla koneistolla. Sosiaalinen media näytti voimansa ja vaikka voittoa ei tullut on todettava, että Andrea tekee todella väkevän ja uskottavan roolityön. Elokuvan muut näyttelijät onnistuvat myös hienosti ja Oscar-voittaja Allison Janney osaa kovan ja karskin naisen roolit, mutta kyllä tämä elokuva on ehdottomasti Andrean show.

                 


’To Leslie’ näyttää rankalla tavalla sen miten jokainen on vastuussa omasta elämästä, valinnoistaan, jotka ovat onnistuneita tai epäonnistuneita. Apua on  mahdollista saada, mutta päätökset ja muutokset pitää tehdä itse. Leslien kamppailu addiktiotaan vastaan on koskettavaa ja vaikeaakin katsottavaa. Elokuvan sanoma tiivistyy Leslien pyyntöön baaritiskillä istuvalta mieheltä:

”Sano, että olen hyvä. Sano etten ole pelkkä paska”. 


                                              ⭐️⭐️⭐️⭐️

              


               Kuvat: imdb.com

               Traileri: youtube.com

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival